У Нововолинську створено міську Програму підтримки ОСББ

ПРЕС-АНОНС

 Прес-служба

Волинського Інституту Підтримки

та розвитку Громадських Ініціатив

 (0332) 723803

e-mail: press.vipgi@mail.ru

  У м. Нововолинськ розроблено проект міської Програми підтримки ОСББ, який вже подано на розгляд сесії Нововолинської міської ради. Про напрацювання робочої групи розповіли розробники Програми на прес-конференції, яка відбулась 24 грудня 2012 року у м. Нововолинськ.

Створення та лобіювання програми відбувається в межах проекту під назвою «Влада та ОСББ – крок назустріч!», який реалізовує місцева Асоціація ОСББ «Містечко» за підтримки Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив та фінансового сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

У рейтингу Волинської області Нововолинськ посідає перше місце за кількістю діючих ОСББ – тут їх наразі є 110, а загальні розміри площі житла, де сформовані ОСББ, становлять біля 30% від загальних об`ємів площі, яку експлуатує житлово-комунальні підприємства міста.

Нововолинськ сміливо можна назвати прогресивним у плані розвитку ОСББ, та місцеві об’єднання змушені вирішувати ряд проблем, які виникають тільки через недосконалу законодавчу базу, і які на державному рівні вирішувати важко, однак, на місцях можна виробити єдиний інструмент регулювання створення та діяльності ОСББ – Програму підтримки ОСББ.

Такий програмний документ вже довів свою ефективність у Луцьку, де всього за рік після прийняття, діяльність ОСББ та їх відносини із владою й обслуговуючими організаціями вийшли на якісно новий рівень, а на її реалізацію виділяються реальні кошти.

Тема ОСББ на Волині набуває актуальності, а особливо після того, як в обласному центрі, Луцьку, прийняли міську програму підтримки ОСББ, на яку дійсно виділяються кошти з місцевого бюджету, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків і в інших містах відчули свою значимість та взялися за активну діяльність, щоб відстоювати свої інтереси й сприяти розвитку об’єднань на рівні місцевої влади.

Наразі на Волині триває процес лобіювання Обласної підтримки ОСББ, яка передбачає сприяння діяльності об’єднань в межах області. Однак, зважаючи на велику кількість ОСББ у м. Нововолинськ місцеві активісти не стали чекати на прийняття обласної програми, адже місто має багато проблемних ділянок, які не включені до обласної програми. Зважаючи на це, Нововолинським ОСББ потрібна міська програма, а от чи бути їй вирішать депутати Нововолинської міської ради на найближчому сесійному слуханні.