87,6% українців хочуть позбавити «кнопкодавів» депутатських мандатів

Опозиція вимагає запровадити покарання за голосування чужими картками у Верховній Раді. Ідея знаходить підтримку в українському суспільстві.

Переважна більшість громадян України (87,6%) підтримують ідею позбавлення мандата народних депутатів, які голосують чужими картками у Верховній Раді. Не підтримують таку ідею 7,1% опитаних. Не визначилися — 5,3% опитаних. Про це свідчать дані соціологічного опитування Центру Разумкова та фонду «Демократичні ініціативи».

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстрований законопроект лідерів опозиційних фракцій, який передбачає кримінальну відповідальність за голосування чужими картками — до восьми років в’язниці .

В Партії регіонів і КПУ розкритикували ідею введення кримінальної відповідальності для депутатів за порушення процедури голосування у Раді, запропоновану опозицією, назвавши її «піаром та маразмом» .

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва з 21 по 24 грудня 2012 року. Опитано 2009 респондентів старше 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки — 2,3%.

zn.ua через novomoskovsk.eu

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair