Київська Русь у боротьбі з кочовиками до монгольської навали

Вийшла друком і є в продажу цікава книга “Київська Русь у боротьбі з кочовиками до монгольської навали”

Михайло Марченко – перший радянський ректор і «українізатор» Львівського університету (1939-1940), автор багатьох оригінальних праць з історії України. З 1941 по 1944 роки — в таборах, як «активний буржуазний націоналіст». У 2011 році вийшла друком його «Українська історіографія».
Книжка «Київська Русь у боротьбі з кочовиками до монгольскої навали» подає комплексну картину відносин Київської Русі з Полем. Створена ще 1974 року, як підручник для студентів гуманітарних вузів, робота не втратила свого значення дотепер. Упорядник вніс незначні скорочення, уточнення та доповнення (що враховують отримані за останні 40 років історичні та археологічні дані), що жодним чином не вплинули на основний задум і не змінили хід думок автора.
Книжка містить 32 кольорові мініатюри з Радзивілівського літопису, ілюстрованого рукопису XV ст., що належав у XVII ст. польсько-литовським магнатам Радзивілам. Літопис містить «Повість минулих літ» і літописні статті до 1206 року. Манускрипт відомий кольоровими мініа- тюрами (всього 617), що є копіями з більш старих малюнків, можливо ще XI ст. Ці мініатюри є найстарішим відомим історичним зображенням подій, описаних у цій книзі.

Тут можна прочитати уривки з книги http://predmet.com.ua/b1297

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair