У Івано-Франківську Молебнем до Бога Творця долучились до Молитовного тижня за єдність християн

21-го січня 2013 року, з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології, опівдні, в семінарійній каплиці ім. священномученика Йосафата (Івано-Франківської архієпархії) було відслужено Молебень до Бога Творця. Богослужіння відбулось в рамках Тижня молитов за єдність християн, під час якого особлива увага присвячується молитві за збереження природного довкілля і всього створеного Богом світу.

Молебень, в якому взяли участь працівники Екобюро та брати семінаристи, очолив викладач догматичного богослов’я Івано-Франківської Теологічної Академії, о. Володимир Лось.

Під час Богослужіння о. Володимир звернувся до присутніх з повчальним словом, в якому наголосив передусім на тому, що «Христос приходить у світ щоб підняти з руїни гріхопадіння людину і відреставрувати весь світ. Робить Він це за нашої участі та активної підтримки, а зокрема через сакраментально-богослужбові дії Церкви. І ми сьогодні беремо активну участь у цьому процесі завдяки нашим молитвам за порятунок створеного Богом світу». Тому, згідно із переконанням проповідника – «це спільне моління прослави Творця в наміренні збереження Його створіння є дуже похвальним і необхідним». В молитвах за Богом створений світ ми освячуємо наші помисли, наміри та діяння, освячуючи таким чином все створіння, яке через нас відчуває що Господь справді об’явився, підсумував на закінчення о. Володимир, додаючи, що «наш спосіб життя, для того, щоб об’являти через нас Божу любов та Його присутність, повинен бути бережливим та економним, тобто дружнім до довкілля».

Як уже повідомляла Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології, Молитовний тиждень проходить від 18 до 25 січня під гаслом «Йти з Богом» під егідою Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн. Гаслом вчорашнього дня було «Йти з Богом – дорогою дітей Землі», що мало за мету звернути увагу на питання спільної відповідальності християн за Боже створіння – природу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології