У Львові триває унікальна виставка «Від Різдва до Різдва» – ваш шанс зробити добро!

Лише до 14 січня 2013 року у галереї сучасного мистецтва «Дзиґа» триває виставка робіт молоді з особливими потребами центру «Джерело» під назвою «Від Різдва до Різдва». На виставці представлено 40 робіт від 25 молодих художників Центру. На експозиції можна оглянути та придбати картини, які не поступаються творам багатьох сучасних митців.

Виставка «Від Різдва до Різдва» та благодійний аукціон вже став традиційним зимовим заходом центру «Джерело». Акція спонукає відвідувачів до роздумів над Різдвом та дарованих нам Богом можливостей.

Напередодні урочистого відкриття, яке відбулось 26 грудня 2012 року, мистецтвознавці обрали частину робіт особливої молоді для благодійного аукціону. У день відкриття благодійники придбали 20 картин, намальованих вихованцями центру «Джерело» на загальну суму 13750 гривень. Найдорожче оцінили полотно «Завірюха» Наталі Шегін у 2100 гривень. За словами художника Володимира Богуславського, усі роботи без винятку цікаві, і що найголовніше немає слабких робіт. Яскраві моменти в манері молодих митців виразно демонструють знання і віяння сучасного абстрактного мистецтва на інтуїтивному рівні.

За твердженням арт-терапевта Надії Левус, частина малюнків мають єдину тему та композицію, а інші – наче роздвоєні та об’єднують у собі те, що можна назвати протилежностями. Є дуже дорослі та осмислені твори, а є такі, що відображають світ дитячої безпосередності, а подекуди й наївності, зазначила психолог.

Цьогорічний захід став можливим за сприяння галереї сучасного мистецтва «Дзиґа», а також деяких спонсорів і меценатів. Виставка картин ще триває і кожен охочий має можливість отримати красиво обрамлену картину для себе чи як подарунок для близьких. За словами ліцитатора Тараса Стефанишина, благодійники однозначно залишаються задоволеними результатом своєї пожертви, адже придбання картини більше ніж підтримка доброї справи – це можливість отримати справді хороший мистецький твір. Із 40 виставлених творів залишилось 17, які виставлятимуться до 14 січня 2013 року. Твори можна отримати за благодійну пожертву від 200 гривень – одразу у галереї сучасного мистецтва «Дзиґа». Власниками картин уже стали Павло Табаков і Катерина Садова, які є вже традиційними покупцями картин особливих дітей. За словами директора центру «Джерело» Мирослава Ніколаєва, кошти отримані від продажу картин будуть використані для транспортної програми центру «Джерело», яка потребує 200 000 гривень у рік.

Довідка: мета центру «Джерело» – надання можливостей дітям з особливими потребами розвинути їх здібності, побутові і соціальні вміння для інтеграції в життя суспільства за допомогою прогресивних методів навчання, фізичної, психологічної та соціальної реабілітації, просвітницької роботи в суспільстві.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair