Харківська Просвіта звертається по допомогу в зв’язку з атакою на організацію

Шановні добродії!

Сьогодні Харківське обласне об’єднання ВУТ “Просвіта” ім. Тараса Шевченка потребує Вашої допомоги.

У середовищі Об’єднання внаслідок нездорового суперництва та конфліктів окремих організацій, партійних діячів та осіб у період 2010-2012 років були порушені статутні норми існування Об’єднання. Це призвело до значного ослаблення його культурологічної роботи.

Внаслідок конфліктів та пожежі знищено (або викрадено) первісну документацію Об’єднання, і до справи мусили втручатися правоохоронні органи. Безладдя пришвидшило намір відставки голови Об’єднання. Приміщення закрили і кілька місяців воно було порожнє і занедбане.

Від березня 2012 р. група небайдужих просвітян доклала багато зусиль і нервів для наведення порядку в приміщенні. Була відновлена культурологічна робота, обговорювалися можливі шляхи й послідовність заходів по проведенню позачергових зборів.

На жаль, труднощами “Просвіти” вирішили скористатися політики. Керівники Харківської організації партії ВО “Свобода” в шахрайський, рейдерський спосіб захопили приміщення та печатку “Просвіти”. 22.09.2012 р. декілька партійних активістів несподівано провели фіктивну обласну конференцію “Просвіти” силами переважно членів своєї партії. На заперечення просвітян і навіть Контрольно-ревізійної інспекції та Центрального проводу “Просвіти” цинічно відповіли, що ані Київ, ані Статут їм не указ.

Подібні ж фальшовані “збори” були проведені також 14.11.2012 та 07.12.2012 р. Усі вони були засуджені Центральними органами “Просвіти”. Попри це, приміщення і печатка захоплені й досі.

Центральне правління та Контрольно-ревізійна інспекція письмово доручили чинному керівництву Об’єднання в особі його Голови — А.Кіндратенка, заступника Голови — В.Овод, члена КРК — І.Кравціва підготувати і провести легітимні загальні збори згідно вимог Статуту. На виконання цього доручення розроблені засади відновлення Об’єднання. Вони уможливлять його безпечне й успішне існування. Це поновлення членства на основі особистих заяв, затверджених керівництвом. Це проведення легітимних зборів згідно Статуту. Це формування керівних органів та актуальної програми діяльності. Просвіта має залишатися незалежною організацією, конструктивно співпрацювати з усіма громадськими, партійними, церковними та владними структурами. Діяльність “Просвіти” має будуватися з дотриманням обов’язкової етичності у стосунках і демократичності у прийнятті рішень. “Просвіта” має залишатись рідним домом для всіх українських патріотів.

Ми закликаємо всіх, хто поділяє такий підхід, приєднатись до відновлення Об’єднання.

Долучаймося до шляхетної роботи по розбудові українського культурного простору!

Зміцнюймо українську державу, як носія європейських цінностей!

10.12.2012                                А.Кіндратенко                                  І.Кравців

 

Шановні просвітяни!

Звертаємо Вашу увагу, що в зв’язку з прийняттям нового Статуту Всеукраїнського товариства «Просвіта» і втратою через пожежу (або викраденням) первинних документів триває перереєстрація членів Харківського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка уповноваженою Центральним проводом «Просвіти» комісією у складі: Кондратенко А.М., Овод О.Я., Кравців І.І.

Застерігаємо Вас від передачі заяв на перереєстрацію іншим неуповноваженим особам, які захопили приміщення Просвіти на вул. Римарська 18А. Особи, які не пройшли перереєстрацію уповноваженою комісією, на легітимні загальні збори ХОО ВУТ «Просвіта» допущені не будуть.

Контактні телефони для перереєстрації просвітян: 7805234, 0939048995, 0675715873

Читайте також:

ДОВІДКА перевірки діяльності Харківського обласного об’єднання ВУТ “Просвіта” ім. Тараса Шевченка

Ігор Швайка проголосив себе головою Харківського осередку Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка

В Харкові депутат-рейдер від ВО “Свобода” Швайка захопив Просвіту (ВІДЕО)

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст

1 Comment

Comments are closed.