Офіційно: Робота дільничних з населенням не обмежуватиметься «Візитом»

Під час проведення профілактичних заходів з такою умовною назвою правоохоронці відвідали понад 7,5 млн. помешкань громадян, у тому числі в сільській місцевості – 3,3 млн. При зустрічах міліціонери вручали українцям  візитні картки та пам’ятки профілактичної тематики. Така робота дала практичний результат.

Упродовж січня-лютого цього року в Україні проводилися загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Візит». В рамках проведення відпрацювання дільничними інспекторами міліції відвідували помешкання громадян, вручаючи їм візитні картки з контактною інформацією.

У МВС України розуміють, що важливіше попередити злочин, ніж потім його розкривати. І вирішення цього завдання багато в чому залежить від того, наскільки міцними є стосунки працівників міліції з населенням, наскільки відчутною є довіра громадян до них. Саме з метою зміцнення таких контактів і проводився «Візит».

Дільничними інспекторами міліції разом зі слухачами та курсантами вищих навчальних закладів МВС здійснено обхід 7,5 млн. помешкань громадян, у тому числі в сільській місцевості – 3,3 млн. При зустрічах міліціонерами було вручено співвітчизникам 8,4 млн. візитних карток, а також 5,3 млн. пам’яток профілактичної тематики.

Під час проведення зазначених профілактичних заходів дільничними інспекторами міліції було встановлено понад 4 тис. осіб, які вчинили кримінальні правопорушення. Також було затримано 346 громадян, які перебували в розшуку.

Серед громадян, яких за місцем проживання відвідали правоохоронці – 1,7 млн. пенсіонерів та осіб похилого віку.

Начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Олексій Крикун на нараді з участю керівників міліції громадської безпеки кількох територіальних органів внутрішніх справ акцентував увагу учасників зустрічі на необхідності посилення інформаційної роботи серед населення.

– Необхідно доносити до людей інформацію щодо діяльності дільничних інспекторів, місцезнаходження дільничних пунктів міліції, днів і годин прийому дільничними громадян, – підкреслив керівник підрозділу МВС.

За словами Олексія Крикуна, наразі необхідно задіяти всі можливі шляхи донесення таких відомостей до людей: шляхом особистих зустрічей із громадянами, через засоби масової інформації і вуличну рекламу.

Заступник Міністра внутрішніх справ Україні Віктор Ратушняк зазначив, що проведені міліцією профілактичні заходи суттєво впливають на оздоровлення криміногенної ситуації в країні.

– Їх основною метою є як обізнаність дільничного інспектора міліції про громадян, які проживають на території обслуговування, так і населення – про свого дільничного інспектора, – наголосив Віктор Ратушняк.

Він також зазначив, що відповідно до доручення, підписаного Міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком, термін проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Візит» продовжено до кінця першого кварталу цього року.

УЗГ МВС України