Попов просить заборонити мітингувати перед Генпрокуратурою

Окружний адмінсуд Києва почав розгляд позову Київської міськдержадміністрації про заборону проведення акцій протесту поряд із будівлею Генпрокуратури.

Відповідний позов в Окружний адміністративний суд Києва був спрямований департаментом суспільних комунікацій КМДА 22 лютого, передає Комерсант-Україна.

У цьому позові КМДА вимагає заборонити в 2013 році проведення “будь-яких мирних зборів на вулицях Резницькій і Гусовського”. Саме в цьому районі перебуває комплекс будівель Генеральної прокуратури.

Позовна заява складена на основі висновків управління освіти Печерської районної державної адміністрації, Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Києві й управління ДАІ МВС столиці.

У висновках стверджується, що проведення біля ГПУ акцій і зборів “може привести до порушень громадського порядку, складнощів у дорожньому русі, а також створить шум, що перешкоджає роботі ряду дитячих садків, розташованих біля будівлі ГПУ”.

У списку організацій, для яких КМДА прагне добитися заборони на проведення акцій, зазначені, наприклад, Всеукраїнська громадська організація “Народна солідарність за соціальний захист і взаємодопомога”, благодійна організація ” Шанс-Плюс”, громадянська кампанія “Форум порятунку Києва” і громадська організація “Тверезий Київ”.

У середу Окружний адмінсуд приступив до розгляду позову. Представник КМДА на засідання не з’явився, надіславши клопотання про розгляд позову за його відсутності.

Рішення у справі суддя пообіцяв повідомити в четвер ранком.

Українська Правда