Редактори УНІАНУ: Новини про Власенка і ведмедів — “джинса”

Редактори сайту УНІАН заявляють, що новини про Сергія Власенка, за яким слідкують ведмеді, а також про Олександру Кужель – “джинса”. Про це йдеться в їхній заяві, яка є в розпорядженні ІМІ.

“Для нас є очевидним, що сфальшовані коментарі нардепів Власенка і Кужель, які з’явилися на сайті агентства, — це “джинса”. Хто її замовник – ми можемо лише здогадуватися”, — сказано в заяві.

Вони розповідають, що після минулорічного конфлікту із керівництвом щодо цензури на сайті УНІАН, редакцію сайту “підсилили” чотирма людьми – “і таким чином проблема фронди у “делікатних” питаннях частково була знята (правда, призначена головним редактором сайту Мар’яна Олійник згодом відмовилась продовжувати трудову угоду)”

“Звісно, нові редактори, на відміну від нас, “мєстних” (так нас охрестив шеф-редактор Ганницький), лояльні до керівництва і виконують усю брудну роботу. Нас бентежить, що всі вони можуть стати покірними жертвами інформаційної війни, у якій, схоже, головним “трофеєм” є репутація агентства, що рівнозначно його знищенню”, — зазначають редактори.

“Для нас є абсолютно зрозумілим, що відповідальність за це мають нести гендиректор агентства Вадим Осадчий і шеф-редактор Михайло Ганницький. На жаль, всі спроби колективу, профспілкового осередку знайти порозуміння з керівництвом заради ефективної роботи агентства взагалі і сайту зокрема, були безрезультатними”, — наголосили у заяві.

Листа підписали редактори сайту УНІАН Волинський Олександр, Жаловага Любов, Негрей Наталія, Овдієнко Наталія, Романенко Валентина, Романюк Роман.

Як відомо, у понеділок агентство розповсюдило новину про те, що Сергій Власенка сказав, що його намагалися тричі отруїти і що за ним стежать співробітники правоохоронних органів у костюмах “мультиплікаційних ведмедів”. А потім ще одну новину, де він уточнював, що стежить не СБУ, а ГПУ.

Увечері прес-служба “Батьківщини” заявила, що Власенко не давав жодних коментарів і інтерв’ю – фальшивка. Сам Власенко також повідомив, що нікому коментарів не давав. Ці новини з сайту УНІАН видалили, а керівництво наразі ніяк не коментує ситуацію.

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст