В Олексієво-Дружківці громада повстала проти закриття клубу

Сьогодні у нашому селищі святкували День Святого Валентина. Свято повинно було проходити у клубі селища, який належить Кіндратівському вогнетривкому заводу, але не так сталося, як хотілося.

Директор заводу Ігор Анатолійович Остапенко, депутат обласної ради, – закрив клуб і викинув на вулицю більш ста дітей, які займалися у кружках і секціях.

Тому й прийшлось дітям прийти не в клуб, а до селищної ради. Тут виступили батьки викинутих дітей, мешканці селища, депутаті селищної ради, і самі діти. Виступи дітей без сліз не можна було слухати. Депутат запропонував почати дії щодо відкликання Остапенка І. А. з обласної ради.

Для початку люди зберуть підписи під зверненням до Остапенка, щоб він сам подав у відставку. За цю пропозицію всі проголосували. Дівчинка, яка вийшла читати свої вірші не змогла зволодіти з собою й заплакала.

Старий робітник заводу розповіла, як вони приймали участь у клубному хорі, і їх приходив підтримувати тодішній директор на призвище ДЕРІЙ.

Виступив громадський діяч, еколог, правозахисник, кореспондент Володимир Березін. Він назвав дії обласного депутата від партії ригіонів Остапенка кримінальним вчинком, призвав селян не здаватися, боротися до перемоги.

Діти відпустили у небо десятки повітряних кульок, які як журавлики японської дівчинки з Херосими полетіли у небо…

На останок наші козаки й козачки клубного хору заспівали пісень. Всі розходилися з твердим наміром не здавіатися!

Євген Шаповалов

Більше фото тут

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair