Дискусія “Середній клас в умовах глобалізації”, 13.03.13

Вельмишановні читачі та друзі «Критики»! 
Центр Польських та Європейських Студій, Польський Інститут у Києві, часопис «Критика» та квартальник «Республіка Нова» радо запрошують вас долучитися до дискусії про середній клас в умовах глобалізції, що відбудеться 13 березня (середа) о 16:30 у приміщенні Центру Польських та Європейських Студій  НаУКМА.

Середній клас традиційно вважають наріжним каменем демократії, але чи насправді він є сьогодні презентований на політичній сцені? Сенс терміну середній клас стає щораз менш вловимим. Можна дискутувати, чи про причетність до цієї категорії суспільства свідчать середні прибутки, споживацькі навички, чи може ідентичність?

Чи антиполітичні демонстрації останніх років – Обурених, Оккупай Уолл Стріт, протестуючих проти Акта у Польщі, міські демонстрації російської опозиції це вияв потреби створення нової системи цінностей у політиці – питає Войцєх Пшибильский – головний редактор журналу «Республіка-Нова» з  Польщі? Якою є культуротворча сила середнього класу та, зокрема, інтелектуалів – цікавиться Оксана Форостина з київської «Критики»? Запрошуємо на панельну дискусію за участі допитливих публіцисток та публіцистів з України, Польщі та США .

 В обговоренні візьмуть участь:

Оксана Форостина – журналістка, заступниця відповідального редактора часопису «Критика», відповідальний редактор інтернет-проекту «Критичні рішення». Авторка роману “Duty Free” (2012). (Україна)

 Войцех Пшибильский – головний редактор культурно-суспільного квартальника «ResPublicaNowa», заснованого 1979 року (до 1992 виходив під назвою «ResPublica») та журналу «Viseagrad Insight». (Польща)

 Ерік Олін Райт – професор соціолгії, дослідник соціальної стратифікації, працює на Кафедрі Соціології  Університету Висконсін – Медісон. (США)

 Анастасія Рябчук – отримала PhD у Школі Вищих Студій з Суспільних Наук у Парижі. Старша викладачка кафедри соціології НаУКМА. (Україна)

 

Долучайтесь до обговорення!

Адреса: м. Київ, вул. Волоська 10, підвальне приміщення 6 корпусу НаУКМА.

   Контакт:  Польський Інститут у Києві –  тел: (044) 288 0304, www.polinst.kiev.ua