Майдан Reload про Асоціацію з ЄС був презентований в Європейському Парламенті

12 березня під час 6ї дискусії в форматі Майдан Reload (Перезавантаження) гаряче, але на високому інтелектуальному рівні обговорювати питання чи варто ЄС підписувати угоду про асоціацію, коли в Україні безпредел? Точки зору експертів провідних ГО з Харкова, Києва і Львова звучали протилежні.

Одна позиція, найбільш популярна на форумі (60%) і в фейсбуці (80%), полягає в тому, що Євросоюз і українське суспільство не має змарнувати шанс остаточно визначитися з європейським вектором розвитку і вирватися з сфери впливу Росії, і заради цього не треба зважати ні на які політичниі чи правові обставини всередині України.

Інша позиція полягає в тому, що при стрімкому погіршенню рівня дотримання прав людини в Україні її зближення з ЄС означатиме картш бланш авторитарному уряду і призведе до згортання демократії в Україні.

Обидві сторони дискусії розуміли і приймали аргументи друг друга, але вони не змінювали їх позицію.

Не всі запрошені на дискусію змогли взяти в ній участь наживо. Наш друг, депутат Європейського Парламенту Павел Залевські прислав свій виступ, який був озвучений і обговорений під час події, а науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко написав цілий блог за результатами (він дивися дискусію, але через технічні проблеми не зміг підключитися).

Олександр Сушко: Чому я підтримую укладання Угоди про Асоціацію зі «злочинним режимом»

Дебати продовжилися, як завжди і в фейсбуці і на форумі після події, але вони перейшли в нову фазу і потрапили в порядок денний пленарних сесій Європейського Парламенту.

Повний запис дебатів тут 

Фото з клубу, де це відбувалося наживо тут. Автор Сергій Захарченков.

Автора прекрасних творів мистецтва, які видно на фото, звати Олександр “Бананан” Каніщев.

Там виглядає зсередини крутий клуб INDIE який є співорганізатором наших дискусій
About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair