У справах Тимошенко і Луценка не було правосуддя – заступник держсекретаря США

9B13A145-A187-4763-814E-6B2405BC90FE_w640_r1_sЗаступник держсекретаря США Венді Шерман заявляє, що Сполучені Штати і Європейський Союз переконані в тому, що в справах колишніх українських урядовців Юлії Тимошенко і Юрія Луценка не було правосуддя.

«Ці справи – у центрі уваги і Сполучених Штатів, і наших європейських партнерів. Це надзвичайно важливо, щоб ці справи були вирішені, щоб в Україну повернулось верховенство права, щоб політичні опоненти не стикалися з переслідуваннями і вибірковим правосуддям. Я знаю, що в Україні існують різні думки щодо справи Тимошенко та інших – але у США та в ЄС ми впевнені, що у цих справах не було правосуддя. Ми очікуємо, що Україна перегляне ці справи і вони будуть вирішені», – сказала Шерман в інтерв’ю Радіо Свобода.

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть США запровадити санкції проти деяких українських чиновників, заступник держсекретаря заявила, що на даний час пряма взаємодія між американськими й українськими політиками, урядовцями має більший ефект. «Власне, тому я у ці дні перебуваю у Києві – я розмовляю з українцями, слухаю їхні думки, дивлюсь, яким вони бачать майбутнє України. Україна – це суверенна держава, яка має потужний економічний і людський потенціал. США, як партнер і товариш України, сподівається на її успішне майбутнє», – сказала Венді Шерман.

Заступник держсекретаря США перебуває в Україні з дводенним візитом.