«Інфекція політичного дебілізму дійшла і до Полтави»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Саме так сказав у своєму виступі у Полтаві на мітингу акції «Вставай, Україно!» лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Адже «мудре» рішення харківського мера Г.Кернеса – перешкодити опозиції провести мітинг у Харкові – повторила і полтавська міська влада: з двох боків площа біля обласного драмтеатру ім.Гоголя, де проходив мітинг, була щільно огороджена автобусами.

Від пам’ятника Шевченку тисячі активістів з Полтави й області пройшли урочистою ходою від пам’ятника Шевченку до Театральної площі. У колоні майоріло багато прапорів «Свободи», «Батьківщини», УДАРу, люди несли транспаранти, а в голові колони – державний прапор.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНародний депутат ударівець Тарас Кутовий наголосив на тому, що за роки незалежності з карти України зникло понад 600 сіл, половина з яких  – на Полтавщині. А на цвинтарі похованих надій уже немає місця для нових могил народних сподівань і мрій кожного пересічного українця.

Народний депутат-мажоритарник свободівець Юрій Бублик зауважив на мудрості полтавських виборців: гречку в олігархів узяли, але проголосували за опозиційних кандидатів. Юрій Васильович розповів недавній випадок, коли одну з доньок привіз у міську дитячу лікарню, де в реєстратурі заповнювали картку дитини. Коли  дійшло до заповнення графи «місце роботи батька» і Ю.Бублик сказав: «Верховна Рада, народний депутат», медсестра попросила… облишити жарти, бо всім відомо, що народні депутати ні самі, ні своїх дітей у звичайних лікарнях не лікують.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗ палкими промовами виступили голова ПОО ВО «Батьківщина» Вадим Петренко, народні депутати Олег Сиротюк, Валерій Головко, Валентин Наливайченко.

Народний депутат ударівець Сергій Каплін, зокрема, сказав: «Це не у полтавського мера Олександра Мамая сьогодні суботник, це у нас з вами сьогодні суботник. Бо ми хочемо очистити Україну від бандитської влади!»

–        Я розумію, що після сьогоднішнього мітинга у Полтаві Янукович і Азаров не напишуть заяви про відставку, – наголосив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. – Але він формує революційну ситуацію, він – цеглина в підмурівок майбутньої перемоги над антинародним режимом.

Олег Тягнибок – прекрасний оратор, мабуть, найсильніший з усіх опозиційних лідерів. Як дохідливо він пояснив, чому опозиція блокує парламентську трибуну, в який спосіб кримінально-олігархічні клани руйнують державні інституції, чому Україні треба прагнути в Європейський союз, а не в Митний до Росії.

Він попросив учасників мітингу піти від хати до хати, розповісти своїм рідним, колегам і знайомим, донести до найширшого кола українців наміри опозиції і її заклик піднятися кожному небайдужому громадянину. «Бо ми з вами, – завершив він, – не хочемо «печеного льоду» чи ще чогось особливого й нереального. Ми хочемо бути господарями у своєму домі, ми хочемо елементарного – народжувати дітей, яким спроможні дати освіту, які можуть отримати роботу з гідною зарплатнею, а не їхати носити горшки по Італіях та Португалія; ми хочемо міліції, яка охороняє громадський порядок, а не бандитів при владі; ми хочемо судів, у яких можна знайти справедливість; ми хочемо, щоб до нас ставилися як до нормальної європейської нації!..»

Полтава – 11-те місто, де пройшла акція «Вставай, Україно!» Її фінал відбудеться 18 травня у Києві.

Людмила Кучеренко

1 Comment

  1. Нічого сказати провладна чума напала держиморд. з переляку ховаються від людей за транспрт, а згодом за гармати і танки.

Comments are closed.