Пшонка прозрів: міліція застосовує недозволені методи

Працівники органів внутрішніх справ активно застосовують недозволені методи слідства.

Про це повідомив генпрокурор Віктор Пшонка під час колегії з питань стану прокурорського нагляду за додержанням законодавства про захист конституційних прав затриманих, ув’язнених та засуджених.

“Питання насильства та іншого жорстокого поводження стосується усієї правоохоронної системи. Проте, аналіз свідчить, що переважна більшість таких фактів мають місце серед працівників органів міліції”, – цитує Пшонку його прес-служба.

За його словами, вжиті керівництвом МВД заходи щодо профілактики, своєчасного реагування та усунення причин цього негативного явища, не дали належних результатів.

“У більшості регіонів не вживаються заходи щодо своєчасного притягнення до відповідальності працівників правоохоронних органів, які застосовують насильство та тортури до підозрюваних і затриманих”, – додав генпрокурор.

За його словами, надалі однією з причин порушення конституційних прав громадян залишається тяганина при проведенні досудового розслідування.

“Через несвоєчасне прийняття процесуальних рішень ми спостерігаємо збільшення залишку кримінальних проваджень. А у третині проваджень за фактами смерті громадян у службових приміщеннях органів внутрішніх справ та установах пенітенціарної системи досудове розслідування взагалі проводилося слідчими міліції”, – сказав Пшонка.

Українська правда