Арсеній Яценюк: Наступний пункт призначення акції «Вставай, Україно!» – Донецьк

Наступний пункт призначення опозиції із акцією «Вставай, Україно!» – місто Донецьк.

 Про це заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на засіданні парламенту в четвер, 23 травня.

 Він нагадав, що два місяці тому розпочала акцію «Вставай, Україно!»: «Це акція народного протесту проти режиму Віктора Януковича і за те, щоб Україна стала частиною ЄС, підписала Угоду про асоціацію і щоб українська держава колись стала дійсно членом великої європейської сім’ї».

 Арсеній Яценюк наголосив, що представники трьох опозиційних фракцій – «Батьківщина» «Удар» та ВО «Свобода» – проїхали половину України: «Ми були зворушені тим, як українці почали боротись за свої права. Те, що було декілька років тому, пройшло. Люди побачили, що треба вставати, відчули, що є сила, яка здатна змінити країну. Люди, які голосували за опозицію і які прагнуть змін, виходили на десятитисячні мітинги. Ми не пригадуємо такого підняття національного духу протягом останніх 10 років».

 «Ми хотіли б сказати «щиро дякую» кожному українцю, який готовий боротись, кожному українцю, який не боїться, кожному журналісту, який знає, що його священний обов’язок – писати і говорити правду і який доносить цю правду до українських громадян», – підкреслив він.

 Голова фракції «Батьківщина» підкреслив, що акція «Вставай, Україно!» не завершується: «Те, що відбулось 18 травня в місті Києві – це тільки початок. У нас є чіткий план дій, що і як робити. Ми продовжимо акцію по всім областям України. Я зразу звертаюсь до СБУ, МВC, правоохоронної системи, Ради національної безпеки та оборони. Знайте, наш наступний пункт призначення з акцією «Вставай, Україно!» – це місто Донецьк», – наголосив він.

 «Ми знаємо, що в Донецьку люди також за зміни», – додав Арсеній Яценюк.

 Арсеній Яценюк також наголосив, що акція «Вставай, Україно!» пройде по всіх областях 24 серпня, а також 22 листопада: «Завершиться акція «Вставай, Україно!» в день інавгурації нового українського президента, що обов’язково відбудеться».