Фашисти у Нововолинську

Надивившись на антифашистський психоз по великих містах України, переполохався та й подумав: а чи немає і у нашому напівфеодально-депресивному містечку, фашистських організацій? І якщо ти діду на дієті, то хто тобі може заборонити читати недієтичне меню?

Не мудруючи лукаво, написав інформаційний запит на ім’я начальника міського управління юстиції. Через п’ять днів мав відповідь. Яку і пропоную українській громадськості Сходу, Заходу, Півдня та Півночі нашої країни.

Тому що, як таких, зареєстрованих органами юстиції України, фашистських об’єднань громадян у нас не було, немає і бути не може із точки зору змісту розділів та статей нашої Конституції – однієї з найкращих у світі. Маємо справжній, сяючий, як діамант найчистішої води взірець законності та прав людини і громадянина із котрим не соромно вийти на широкі шляхи демократії вільного світу Європи, обох Америк, Австралії та багатьох азійських країн. Та хоч б і Митного союзу! Правда, із такою Конституцією, як вбачається, ми там зовсім не потрібні, якщо не сказати більше… Маємо скарб, та не вміємо ним скористатися. Чи не хочемо. Не навчені, бо примітивні розумом, недолугі та злі, хочемо кривди замість правди, краще піднесемо хабаря владцю та лікарю, міліціонеру,  прокурору та педагогу,  погодимось на нахабні побори і вимагання у школах та садочках, збрешемо собі і людям. Бути ж мужніми та правдивими, так нестерпно боляче і важко! А стати брехливими нас заохочує високе начальство, тому що це спосіб його життя, його влада над нами та гроші – неповторне відчуття належності до брехеліти та лжебомонду держави. Нам цього не можна. І брехати теж.

Але, нам  не потрібно бути, також і бідними, затурканими, дурними і неосвіченими, котрі існують на межі виживання та людської глупоти, хоча, до цього й привчають нас чиновники. Розділяй та володарюй! Ми добрі учні. Схоплюємо і засвоюємо ці дикі знання на льоту, хизуючись потім, своїми цинізмом та жорстокістю. Навчаємо своїх дітей, а потім дивуємося під старість: і в кого вони такі черстві та недобрі повдавались? Вони – дзеркальне відображення нас. Бездуховні, непатріотичні,  готові воювати у чужих окупаційних арміях за імперські інтереси «старших братів», тупо перетворюватись на гарматне м’ясо для загарбання чиїхось територій. Ми майже втратили  мову своїх дідів, яку окупант називає «хуторянской», а ми віримо цьому і масово переходимо на чужу. Не бачити нам добра! Бо тільки «У своїй хаті, своя правда і сила і воля!», навіть, якщо хата ця, буде із соломи чи очерету. А за золотими гратами, ми так і залишимось рабами.

Фашистами нас лякають ті, хто хоче відвернути нашу увагу від тріпотливих тем виживання в умовах тотальної бідності та безбожжя. Масових брехонь у прикоромлених ЗМІ, про нібито, райське наше життя у придуманих владою «європах», а насправді, таємно торуючи шлях  на схід, під криваві для нашого народу, кремлівські зорі.  У Європі та решті вільного світу не крадуть, як в Україні. Там у десятки разів менша корупція та посадова злочинність. Наші керівники відмінно знають, що при вступі до Євросоюзу потрібно буде повертати вкрадене, а самим сідати у тюрми, на довгі роки. Фашисти, де ви!?  (Фотокопію відповіді, додаю).

30. 05. 2013 року

Голова ГО «Україна + Польща» Анатолій Бідзюра, журналіст, Нововолинськ. Волинь

Фото-2 Фото-1

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

Comments are closed.