Міліція визнала, що її співробітники під час побиття журналістів були “нерішучими”

Комітет свободи слова констатував факт порушення з боку нападників на журналістку 5 каналу Ольгу Сніцарчук і фотографа Комерсанта Влада Соделя двох статей Кримінального кодексу – перешкоджання професійній діяльності і нанесення тілесних ушкоджень.

За відповідне рішення проголосувало 8 членів комітету на засіданні у четвер. “Регіоналка” Олена Бондаренко утрималася, повідомила “Українській правді” Сніцарчук.

За її словами, комітет також установив факт бездіяльності міліції. Саме через останній пункт Бондаренко утрималася.

Перед цим комітет заслухав звіт голови ГУМВС України в Києві Валерія Коряка, який визнав, що співробітники міліції “проявили нерішучість” під час інциденту.

“На нинішній час на відео зафіксовані всі працівники, які проявили нерішучість”, – сказав він, додавши, що зараз ведеться службове розслідування.

Крім того, Коряк визнав, що міліція не викликала Сніцарчук “Швидку” під час інциденту.

За його словами, її викликали комусь іншому, “тому, певно, дезінформували міністра, який вирішив, що це зробила міліція”. Як відомо, “Швидку” Сніцарчук викликав її колега, фотограф з Комерсанту Влад Содель.

Коряк також повідомив, що у четвер були затримані кілька підозрюваних, однак їхню кількість та імена він не уточнив, сказавши, що з ними працює слідство.

Крім того, начальник київської міліції під час доповіді повторював, що Сніцарчук під час мітингу висловлювала свою громадянську позицію.

Втім, Сніцарчук заявила, що одразу надала пояснення міліції, що перебувала на мітингу як журналіст при виконанні професійних обов’язків, що також зафіксовано у протоколах.

На це Коряк відповів, що йому неприємно слухати про такі дії співробітників, і після службового розслідування будуть висновки.

Під час засідання комітету також було показано відео нападу групи “спортсменів” на журналістів.

Українська правда

1 Comment

  1. Дуже схоже на провокацію 2004 р, коли люди в такіх вбраннях розбили пляшками голови мітінгуючих і організатори разом з Ющенко по команді зразу кинулись до ЦВК бити часових. Тільки тупому не ясно, що то була провокація розроблена заздалегідь організаторами того мітінгу.

Comments are closed.