Ніч на 18 травня кримські татари проведуть на майдані

article_886Не виключено, що ніч на 18 травня в Сімферополі кримські татари проведуть на центральному майдані міста. Про це інформаційно-аналітичному порталу Кримськотатарське питання online повідомило надійне джерело в Меджлісі кримськотатарського народу.

 За інформацією джерела, представники кримськотатарського народу приїдуть з різних регіонів автономії на меморіальні заходи 17 травня, що проходитимуть в Сімферополі. Після участі в заходах кримські татари залишаться на майдані на ніч. 18 травня вони візьмуть участь у жалобному мітингу, присвяченому пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

 На думку джерела, кримські татари таким чином хочуть зайняти місце для проведення жалобного мітингу через загрозу, що це місце займуть так звані опозиційні Меджлісу силу. До оргокомітету Меджлісу від влади досі не надходило чіткої відповіді про те, чи буде надано це місце для проведення мітингу Меджлісу, чи ні.

 Як повідомляв портал Кримськотатарське питання online, 26 квітня нинішнього року на засіданні оргкомітету з підготовки жалобних заходів під керівництвом голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова було ухвалене рішення, що 18 травня Всекримський жалобний мітинг з нагоди Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу на центральному майдані Сімферополя проводитиме Меджліс кримськотатарського народу.

 У перебігу засідання голова Рескомнацу АРК, заступник голови організаційного комітету Рефат Кенжалієв запропонував, що не згодні з таким рішенням можуть провести альтернативний мітинг на будь-якому іншому майдані міста, включаючи майдан біля Верховної Ради Криму.

 Раніше заявку на проведення акції на центральному майдані Сімферополя 18 травня подала й громадська організація «Міллі Фірка».

 Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народудепутат Верховної Ради Криму Рефат Чубаров закликав співвітчизників не брати участь в «альтернативному» мітингу 18 травня.

Голова Меджлісу Мустафа Джемілєв повідомив порталу Кримськотатарське питання online, що у зв’язку з напруженою ситуацією Меджліс кримськотатарського народу закликає представників і спостерігачів від усіх дипломатичних корпусів, акредитованих в Україні, приїхати до Сімферополя 18 травня.

 За його словами, на мітинг не будуть запрошувати голову Ради міністрів автономії Анатолія Могильова, адже організатори не можуть гарантувати його безпеку. Голова Меджлісу також зазначив, що якщо співвітчизники у великій кількості прийдуть на альтернативний мітинг, то може статися те ж саме, як при появі Могильова на трибуні на центральному майдані.

 Кримськотатарське питання online