Опозиція і “Регіони” домовилися розвести акції – КМДА

Київська міськдержадміністрація домовилася із політичними силами, які запланували масові акції на 18 травня, щодо розмежування заходів.

Про це повідомив заступник глави КМДА – керівник апарату Олександр Пузанов після зустрічі із представниками опозиційних сил, які подали заявки на проведення акцій.

Він уточнив, що столична влада не планує звертатися до суду та обмежувати можливість проведення масових заходів і політичних акцій.

“Нам вдалося досягти згоди з різними політичними силами стовно того, аби їхні акції не заважали одна одній і не перешкоджали святковим заходам до Дня Європи”, – цитує чиновника прес-служба КМДА.

Зокрема, “Батьківщина” проведе акцію за маршрутом Європейська площа – вул. Михайлівська – Софійська площа. При цьому партія погодилася покинути Європейську площу на 15 хвилин раніше, ніж планувала – в 12.15.

Партія регіонів погодилася пересунути за часом свою акцію на одну годину і почати її на Європейській площі у 13.00.

Всього в КМДА надійшло 16 заявок на загальну кількість учасників близько 100 тисяч осіб.

“Батьківщина” заявила 30 тисяч осіб, “Наступ” – 5 тисяч, “Спільна справа” – 15 тисяч.

Партія регіонів (заявка 50 тисяч) і “Молоді регіони” (20 тисяч) пройдуть колоною від музею Великої Вітчизняної війни до Європейської площі.

“Бажаючих провести свої заходи в центрі міста дуже багато, тому перемовини були довгими та напруженими. Але зрештою всі політичні сили-антагоністи погодилися, що в День Європи Україна повинна продемонструвати світові не бійки між прихильниками різних політичних поглядів, а мирне розумне співіснування людей у демократичній державі”, – наголосив Пузанов.

Він також нагадав, що рух транспорту центральною частиною Києва у зв’язку з заходами буде перекрито, і порадив мешканцям та гостям міста при можливості обмежити свої поїздки на авто до центральної частини столиці, спланувавши альтернативні маршрути.

Як відомо, у суботу опозиція запланувала акцію “Вставай, Україно”, а Партія регіонів проведе антифашистський марш.

Українська Правда