Папа Франциск назвав Голодомор одним із найбільших геноцидів ХХ століття

Великі держави «вмили руки» під час Геноциду вірмен, бо знали набагато більше, ніж говорили: адже вони не говорили про те, що під час геноциду спокійно вмили руки. Про це написав Хорхе Маріо Берголіо – нинішній папа римський Франциск у книзі «Про небеса і про землю», виданій в 2010 р. разом з аргентинським рабином Абраама Скорса. Нещодавно книга була перевидана.

«У той час Османська імперія була могутня, йшла світова війна, і мир дивився в інший бік», – написав тоді майбутній папа римський у розділі «Про Голокост».

У розділі «Про релігії» папа Франциск зазначив, що в 20-му столітті вони зрівняли з землею міста і села, бо уявили себе богом. «Турки вчинили це щодо вірмен, німці – щодо євреїв, сталінські комуністи – щодо українців. Для вбивства людей вони використовували обговорення про божественні атрибути», – відзначив майбутній папа.

У розділі «Про комунізм і капіталізмі» Хорхе Маріо Берголіо зазначав: Якщо людина, мріючи про рай, не бореться за свої права, вона справді перебуває у владі опіуму. Люди, які піддавалися різанині і гонінням – як під час трьох найбільших геноцидів минулого століття вірмени, євреї та українці, що боролися за свою свободу».

У книзі викладено погляди Папи римського Франциска на церкву, релігію, віру. Йдеться також про атеїзм, про смерть, про аборти, про Голокост, про гомосексуалізм, про капіталізм.

За матеріалами: http://www.day.kiev.ua

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair