Рух “Стоп цензурі!” відкриває під МВС інформаційний центр

У понеділок, 27 травня, о 14.00 учасники журналістського руху “Стоп цензурі!” встановлять тимчасовий інформаційний центр під будівлею МВС на вул. Богомольця, 10.

Про це у своєму блозі на Українській правді написала журналістка, учасниця руху “Стоп Цензурі” Наталя Соколенко.

“Рух “Стоп цензурі!” закликає всіх, для кого важлива свобода слова і верховенство права, прийти під головний офіс МВС сьогодні, у понеділок, 27 травня, на 14.00″, – написала вона.

“Стоп цензурі!” оголосить вимоги до міліції у зв’язку із розслідуванням побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя 18 травня.

“Журналісти встановлять намет, аби щодня бути живим нагадуванням міліціянтам про їхній обов’язок розслідувати обставини нападу на журналістів, встановити вину нападників і покарати тих працівників МВС, що не забезпечити громадський порядок і допустили побиття журналістів”, – зазначила вона..

Журналісти вимагають виконання вимог, які були оголошені минулого тижня:

1. Ефективного розслідування побиття та перешкоджання професійній діяльності наших колег, із залученням фото та відео матеріалів від журналістів, а також матеріалів журналістських розслідувань.

2. Проведення та оприлюднення результатів службової перевірки, а також порушення кримінальної справи щодо працівників МВС, які були присутніми під час побиття журналістів, та проігнорували злочинні дії нападників.

3. Публічно оприлюднити інформацію про підстави, у т.ч. копії відповідних документів супроводження автомашинами ДАЇ БТР, що брав участь у сутичках на вул. Малій Житомирській.

4. Щотижневого публічного звіту про хід цих розслідувань та перевірок.

Учасники руху вважають, що МВС намагається перекрутити очевидні факти, а також покриває винуватців побиття журналістів 18 травня під час проведення мітингу.

З сьогоднішнього дня в інформаційному центрі будуть цілодобово чергувати журналісти руху.

Українська Правда