VІIІ Дні Польського Кіно в Україні

Одеса
29 травня – 4 червня
кінотеатр «U-Cinema»
Київ
28 травня – 4 червня
кінотеатр «Кінопалац», вул. Інститутська, 1
Донецьк
28 травня – 4 червня
кінотеатр «Кінопалац – зірочка»
Вінниця
28 травня – 4 червня
кінотеатр «Родина», вул. Козицького, 47
Харків
28 травня – 4 червня
кінотеатр «Боммер», Полтавський шлях, 6
Симферополь
28 травня – 4 червня
Центр культури і бізнесу «Космос», вул.Гагаріна, 2А

 

Цього року «Дні Польського Кіно» відбудуться у 6 містах України – Києві, Вінниці, Симферополі, Одесі, Донецьку і Харкові.

Впродовж останніх семи років у рамках проекту було представлено близько тридцятьох найцікавіших і найбільш знакових кінострічок, серед них, зокрема фільми – «Мій Никифор»(2004) Кшиштофа Краузе, «Варшава» (2003) Діаріуша Гаєвського, «Голосніше від бомб» (2001), «Made in Poland» Пшемислава Войтешека, «Віднайдений» (2006) Славоміра Фабіцького, «Штучки» Анджея Якімовського, «Катинь» (2007), «Татар-зілля» (2009) Анджея Вайди, «Світлі блакитні вікна» Богуслава Лінди, «Дрімота» Магдалени Пекаж, «Жасмин», «Венеція»  Яна Якуба Кольського, «Гімназійний випускний 1947» Януша Маєвського, «Роза» Войцеха Смажовського тощо.

За час існування проекту гостями Днів Польського Кіно були режисери Діаріуш Гаєвський, Мачей Дригас, Славомір Фабіцький, Анджей Вайда, Кшиштоф Зануссі. Двом останнім Президент України Віктор Ющенко вручив Ордени Ярослава Мудрого 4 Ступеню за значний внесок у світове кіномистецтво. Київ також відвідали керівники кінематографічних структур Польщі.

Цього року  рамках Днів Польського Кіно відбудуться традиційно буде представлено сім найкращих польських стрічок, створених протягом останніх двох років різних за жанрово-стильовою палітрою. Усі фільми розраховані на широку глядацьку аудиторію. Фільми демонструватимуться з DVD з українськими субтитрами.

Почесною гостею фестивалю VIII ДНІ ПОЛЬСЬКОГО КІНО стане Марта Ларисса Плучинська, продюсер фільму Піотра Тшаскальського «Мій велосипед» / Moj rower (2012), який вона представить київським глядачам на відкритті. Марта Ларисса Плучинська – член Національної палати продюсерів аудіовізуальних матеріалів, Асоціації незалежного кіно і телебачення та Европейської кіноакадемії. Займається як національними проектами, там і міжнародною копродукцією, серед якої художні та документальні фільми, рекламні ролики, відео кліпи, телепрограми та телешоу.

Також у програмі фествалю VIII ДНІ ПОЛЬСЬКОГО КІНО: мелодрама «Уяви лишень!» Анджея Якімовського; стрічка, номінована на отримання премії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» – «У темряві» Аґнєшки Холланд; фільм про «грішне кохання» «Не соромлячись» Філіпа Марчевського; політичний трилер «Кріт» Рафаеля Лєвандовсього; документальна стрічка «Віртуальна війна» Яцека Блавута; романтична комедія Єжи Штура «Любовні історії» та фільм-закриття, частина творчої групи якого теж завітає до Києва, – історична драма «Польська Сибіріада» Януша Заорського.

«Mій велосипед» – це різновид сучасної родинної оповіді, герої якої відважились  подивитись одне одному у вічі, не зважаючи на роки нерозуміння і ворожнечі.  Героїзм, щирість і відданість родині – це риси героя, що культивуються усіма поколіннями.  Під час справжньої чоловічої подорожі троє рідних людей зближуються, згадують дитинство і юність, зриваючи завісу з найболючіших проблем і образ, які не дають спокою усе життя.  Картина зворушує до сліз, залучаючи глядача у вир глибоких почуттів.     У головних ролях: Miхал Урбаняк, Артур Жмієвський, Кшиштолф Ходоровський.

У рамках VІIІ Днів Польського Кіно в Україні також будуть представлені фільми:

28.05 – Мій велосипед + прес-конференція

29.05 – Кріт

30.05 – Уяви лишень!

31.05 – Любовні історії

01.06 – Не соромлячись

02.06 – У темряві

03.06 – Віртуальна війна

04.06 – Польська сибіріада + прес-конференція

 

ЗАВАНТАЖИТИ БУКЛЕТ ПРОЕКТУ

 

Розклад показів

 

Київ

 

28.05 / Mій велосипед / 17:00

29.05 / Кріт / 16:30

30.05 / Уяви лишень! / 16:30

31.05 / Любовні історії / 17:00

01.06 / Не соромлячись/ 17:00

02.06 / У темряві / 16:00

03.06 / Віртуальна війна / 17:10

04.06 / Польська Сибіріада / 16:00

 

Одесапочаток усіх сеансів 19:00

Харківпочаток усіх сеансів 19:00 

Донецькпочаток усіх сеансів 19:00

Сімферопольпочаток усіх сеансів 18:00

Вінниця  – початок усіх сеансів 20:00

Джерело

viiidk