Ідийотка примусила українських дітей танцювати на розпеченій сцені. 22-є дітей потрапили до лікарні.

Як повідомляє “Укрінформ”,

У лікарню болгарського міста Бургас з опіками ступень другого ступеня потрапили 22 дитини з України віком від 11 до 13 років, які беруть участь у Міжнародному фольклорному фестивалі у Несебрі “Сонце, радість і краса”. Діти виступали босоніж на розжареній до 60 градусів сцені.

Про це повідомив бургаський інформаційний портал flagman.bg.

“Діти отримали опіки ступень другого ступеня. Їм було надано першу допомогу. У середу вони мають приїхати на перев’язку і контрольний огляд. У готелі є лікарі, які наглядатимуть за ними”, – повідомила черговий лікар бургаської лікарні.

Вона додала, що сімох дівчаток, які найдовше пробули на сцені і отримали серйозніші опіки, довелося госпіталізувати. Їм довелося ввести сильні знеболюючі ліки.

Повідомляється, що юні танцюристи мали виконати свій танок у чешках, але викладач, яка супроводжувала їх, розпорядилася вийти на сцену босоніж.

Після вступу діти поскаржилися на опіки і були відправлені до лікарні обласного центру Бургас. Лікарі обробили опіки. 15 дітей після перев’язки і знеболюючих уколів було відпущено у готель під нагляд лікарів, працюючих на фестивалі.

Інші діти з українського танцювального колективу живуть в готелі “Гренада” на курорті Сонячний берег. Тут же розміщено й інших 300 учасників міжнародного фестивалю “Сонце, радість і краса”.

“Я не знала, що гумове покриття сцени розжарюється до такої температури. І нас ніхто не попередив про це”, – повідомила болгарським журналістам керівник української групи Ірина Шепеленко.

Як повідомляє flagman.bg, вона двічі втрачала свідомість, коли побачила, в якому стані дівчинки після виконання танцю покидають сцену.

Видання також стверджує, що люди мера Несебра погрожували журналістам розправою, якщо вони розголосять цей інцидент.

Ось імена дівчаток, які знаходяться на лікуванні у лікарні Бургаса: Дарина Криворучко (1996 року народження), Юлія Павловна (1997), Олександра Сапаніна (1999), Ангеліна Сідеровна (1999), Оксана Андрєєва (1997), Юлія Богатерова (1998) і Єлизавета Молабілова (1999) – прізвища подані так, як вони записані у лікарняному журналі.

Болґарський сайт http://www.flagman.bg, ще більш катеґоричний:

“Пуснали украинчетата боси върху сцена-жарава, от гледката ръководителката им два пъти губи съзнание”

Трагедията се е разиграла по време на международен летен фестивал, организиран от Община Несебър

Ръководителката на украинската група деца, играещи модерен балет, чиито крачета днес бяха изгорени от прекалено висока температура на нагрятата сцена в Несебър, на два пъти е губила съзнание, след като видяла в какво състояние слизат по стълбите. Повечето буквално се срутили след края на изпълнението, но стоически издържали върху „огъня“. …

Ну яко ж мерзотою треба бути, абе таке з дітьми зробити!!!