Напали на працівника апарату медіа-профспілки

У суботу 8 червня біля станції метро «Дарниця» група осіб здійснила напад на журналіста, виконавчого секретаря Київської міської організації Незалежної медіа-профспілки України Георгія Ермана.

П’ятеро нападників вимагали від журналіста вигукувати на відеокамеру націоналістичні гасла та погрожували розправою через те, що він нібито ображав у своїх статтях націоналістів. Частина нападників приховували своє обличчя під масками. Навіть після того, як журналіст сказав нападникам, що опонує будь-яким людиноненависницьким ідеологіям і немає жодних українофобських поглядів, йому в обличчя кинули яйцем.

Георгій Ерман – аспірант, автор статей соціальної та міжнародної тематики для сайту LB.ua.

Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов заявляє, що профспілка буде захищати працівників свого апарату і членів організації всіма доступними методами. Він наголосив, що до НМПУ входять журналісти з різними, навіть протилежними поглядами, їх об’єднує прагнення захистити право кожного на висловлювання своїх поглядів. «Ми вживемо заходів для того, щоб порушники таких принципів не могли загрожувати причетним до медіа-профспілки», – сказав голова НМПУ.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair