Начальник Вінницького міського відділу міліції спостерігав за нападами на активісток під університетом Калетніка

З допомогою користувачів соціальної мережі “Вконтакті”, які є прихильниками кампанії на захист ЗНО, Громадянському руху “Відсіч” вдалось ідентифікувати ще декількох осіб з числа тих, хто 16 та 3 липня біля Вінницького національного аграрного університету перешкоджав активістам поширювати листівки з інформацією про загрозливі норми “освітніх” законопроектів. Як відомо, одним із співавторів законопроекту “Про вищу освіту” та законопроекту про внесення змін до чинного закону “Про вищу освіту”, ініціатором повернення хабарницької системи вступних іспитів є президент ВНАУ Григорій Калетнік.

Зокрема з’ясувалось, що під час нападу на місці подій, крім рядових працівників правоохоронних органів, був також присутній начальник Вінницького міського відділу міліції полковник Юрій Іванович Куций.

v1

v2

v3

На відміну від першого проректора університету Олександра Яремчука, який намагався вибити з рук журналіста відеокамеру і нецензурно висловлювався на його адресу, та голови студентського профкому ВНАУ, який нападав на активістів, полковник міліції Куций просто спостерігав за нападами та бездіяльністю своїх підлеглих.

А от працівник ВНАУ, асистент кафедри екології та охорони навколишнього середовища Олексій Алєксєєв, був безпосереднім учасником нападу на активісток “Відсічі”. Крім наукової роботи, Олексій також виступає в складі університетського квартету “Галант”.

v4

v5

v6

На фото можна побачити, наскільки “галантно” цей кавалер поводиться з дівчатами.

v7

v8

Олексій — крайній ліворуч, в білому піджаку. Крайній праворуч — Максим Служалюк

Також до протидії активістам кампанії на захист ЗНО залучили членів Добровільної народної дружини університету. Голова цього формування Богдан Вишинський власноруч викрав в активістів частину листівок, намагався їх залякати, а під час попередньої акції 3 липня біля приймальної комісії ВНАУ переслідував дівчат.

v9

v10

Богдан Вишинський — хлопець в картатій сорочці на задньому плані

Вдалось ідентифікувати ще одного “дружинника” — Максима Служалюка, який, до того ж, є начальником відділу з організації поселення і проживання студентів і аспірантів, а поза роботою розважається вбивством тварин.

v11

v12

v13

v14

v15

Підтримувала дії своїх колег й гордість університету  студентка Юлія Мудрик, власниця звання Молода людина року у номінації “Лідер студентського самоврядування”. Юлія представляє Вінницький національний аграрний університет у Студентському парламенті Вінниччини, а також є членом Молодіжної Ради Профспілок Вінницької області.

v16

На наступній фотографії студентка третього курсу фінансово-економічного факультету Тетяна Дроненко намагається закрити рукою об’єктив відеокамери журналіста. Тетяна, як одна з найкращих студенток, отримала з рук Григорія Калетніка “Відзнаку Президента університету”.

v17

Таким чином можна сказати, що на боротьбу, в тому числі і з застосуванням фізичної сили, з захисниками ЗНО адміністрація університету вивела найкращих представників навчального закладу.

Крім того, стали відомі імена та посади деяких працівниць ВНАУ, які хапали дівчат за руки та намагались вирвати в них листівки під час попередньої акції 3 липня біля приймальної комісії Вінницького національного аграрного університету.

Однією з найактивніших нападниць виявилася аспірантка Вінницького національного аграрного університету Тетяна Гончарук. Тетяна, окрім того, що з 2010 року навчається в університеті у “Відділі аспірантури й докторантури”, також одночасно керує цим відділом. Як повідомляє офіційний сайт університету, вона очолює його з листопада 2012 року. Її підлеглою тут є “фахівець першої категорії” Наталія Грох, яка також брала участь у нападі на активістів 3 липня.

1 (1)

1 (6)

Другою підлеглою Тетяни є ще один фахівець першої категорії і, за сумісництвом, її сестра Інна Гончарук. Обидві сестри закінчили магістратуру Вінницького аграрного університету за економічною спеціальністю і разом навчаються в аспірантурі. Тетяна й Інна двійнята, дуже схожі у своїх вподобаннях, обидві дуже люблять Григорія Калетніка.

1 (3)

1 (4)

v22

На цих же світлинах можна побачити ще одну нападницю. На жаль, встановити її особу не вдалося, лише відомо що вона викладає у ВНАУ.

1 (5)

1 (2)

Наостанок пропонуємо невеличку добірку фотографій, які демонструють рівень стандартів освіти та навчально-виховної роботи Вінницького національного аграрного університету при підготовці майбутніх спеціалістів та методи, якими народний депутат і президент ВНАУ бореться з захисниками ЗНО.

v26

v27

v28

v29

v30

v31

v32

v33

v34

v35

Джерело: “Вставай і дій!”

1 Comment

  1. Добрий день, я в минулому і студент і співробітник університету…. Я не хочу нічого такого сказати але усіх осіб, що вказані в статі я знаю особисто і про більшість з них доволі хорошої думки, тому хочу звернути увагу на те що як що вони поступали так як вказано в статі то можу зрозуміти лише одне, що активісти котрі прийшли до університету себе вели трохи не коректно…. Задумайтесь самі кожен з нас, в майбутньому, приведе свою дитину до дверей університету буде стояти в черзі щоб подати документи і прийдуть люди котрі будут казати що в цьому університеті хабарництво….. Вибачте але я ще навчався за часи попереднього ректора Середи Л.П. і застав Калетніка Г.М., ви знаєте земля і небо хто старався для своїх карманів разом з своїм помічником Єленічом а хто розбудував корпуси зробив їх теплими і не перестає щось добиватись…. Згадаймо що національний університет отримав за часів Калетніка а за часів Середи у нас тільки памятник стояв…. Я вже не працюю в університеті більше трьох років. Чесно, я не хочу прикривати калетніка і я не так званий Хомячок. я звичайна людина котра варилась в житі універстету більше 8 років…. Мене це обурює… Але ви все одно видалите цей комент… Бо це не ваша політика. Чим вам Калетнік обідив, він хороша людина непощадна до хабарників і лояльна до трудяг… Не розумію Вас!

Comments are closed.