Не даймо чиновникам «закатати» пів-мільйона у асфальт!

Ось такі листівки роздавали сьогодні, 6 липня, біля входу у центральний ринок на вул. Ковпака, у м. Нововолинську на Волині.

Хоча, вони й ніким не підписані, проте, із їхнього змісту  зрозуміло, що до акцій громадської непокори закликає опозиційна до міського владного режиму депутатська група «Спільна думка». Свою згоду члени громади засвідчували особистими підпитсвми. І я за те.

Фото-1

Мова про ремонт нікому не потрібної скульптури «Воїну-прикордоннику, слава», що на бульварі Т.Шевченка, і яка згідно висновку членів громадської організації «Україна + Польща» перебуває у задовільному стані, йшла вже давно. (див. мою останню публікацію «А пів-мільйона гривень – таки тю-тю!») Якби Нововолинськ процвітав – інша справа. А так, на тлі загального зубожіння громади, безробіття, поборів і вимагань із батьків дітей у садочках і школах, недостатнього дитячого харчування, відсутності фінансування на капітальні ремонти дахів і комунальних споруд, вічного ямкового ремонту  автошляхів де  латка на латці і тому подібне, таке марнотратство міська громада, ну аж ніяк дозволити собі не може.

Фото-2

Коротше, десь із дня на день, місцева влада, не зважаючи на протести, роботи таки розпочне. За даними міськради для цієї мети, із області надійшло 400 000 грн. Іще 150 000 грн. виділили із міського бюджету. Всього – 550 000. Невже місто пропаде, ніби руда миша, без цієї скульптури совєцької доби?

На пропозицію ГО «УкрПоль» встановити хреста на його території та пам’ятну стелу для увіковічнення жертв Волинської трагедії 1942-44 років та загинулих у операції «Вісла» у 1946-47 роках  тисячах українців та поляків, перший заступник міського голови відповів класичною відпискою від 05.06. 2013 року за № 02-50\879 (див. там же). У якій підтвердив мертву і недолугу без варіантів, позицію чиновників місцевого самоврядування. Іще раз ствердивши, що не міські бюрократи служать громаді, сито годуючись із її рук, а міська громада перебуває у них у наймах.

Шановне товариство! Ми не можемо допустити владної сваволі, коли без нашої на із вами волі дерибаняться сотні  тисяч, тяжкою працею зароблених нами грошей. Відібраних міськрадівськими держслужбовцями у дітей. На такі дороговартісні проекти вони повинні просити дозволу у нас –  їхніх виборців через референдуми чи загальні збори громади. Як це зафіксовано у Статуті територіальної громади міста Нововолинська. Користуючись нагодою, та виконуючи волю багатьох нововолинців, що вже готові до акцій громадської непокори, закликаю членів територіальної громади перешкодити владі «закатати» у асфальт гроші відібрані у наших дітей. І прийти до пам’ятника у визначені членами депутатської групи «Спільна думка», годину та день, на всеміське віче. Гості не можуть керувати господарями! Найманий працівник – знай своє місце і виконуй покладені на тебе хазяями обов’язки. Якщо ж ні – іди геть!

Слідкуйте за повідомленнями на сайтах «Майдан», nvip.com.ua, read.ucoz.ua, «ПроНовік», «НДІЛО» та іншими. Не даймося вчергове себе зґвалтувати!

06.07. 2013 року

Анатолій Бідзюра, Голова ГО «Україна + Польща», журналіст, Нововолинськ

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair