Посол США в Україні вивчає українську мову

Новий посол США в Україні Джеффрі Пайятт вивчає українську мову.

Про це повідомила Мирослава Гонгадзе на своїй сторінці в Facebook.

“Знайомлюсь з новим послом США до України, а він мені – ну нарешті ми знайомимось особисто, ми не знайомі, але я вас знаю давно, вивчаю українську з ваших програм”, – пише вона.

cf02cf5-1

До цього призначення Пайятт має за плечима 22 роки роботи у Державному департаменті.Як відомо, Пайятт нещодавно був затверджений послом США в Україні. Його кандидатуру висунув президент США Барак Обама.

У травні 2010 року обійняв посаду головного заступника помічника Державного секретаря – заступника керівника Бюро з питань Південної і Центральної Азії.

Перед цим, з серпня 2007 року, він був заступником голови дипломатичної місії США при Міжнародному агентстві з Атомної Енергії та міжнародних організаціях у Відні.

З 2002 по 2007 рік пан Пайятт служив у посольстві США в Делі, Індія, спочатку як радник-посланник з політичних справ, а з червня 2006 року – як заступник керівника дипломатичної місії.

До призначення в Індію він працював у Генеральному консульстві США в Гонконгу, займаючись діалогом з питань торгівлі та експортного контролю із цим Особливим адміністративним регіоном Китаю.

З 1997 по 1999 рік він був керівником американського консульства у Лахорі, Пакистан.

На посаді посла Джеффрі Пайятт збирається допомогти Україні стати “сучасною європейською демократичною державою” та виконати всі умови, необхідні для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Українська Правда

1 Comment

  1. Дякую Майдану, пані Мирославі Ґонґадзе і “Українській Правді” за гарну новину. Не думаю, що вивчення мови країни тимчасової праці належить до дипломатичних штук, але ХОЧУ ВІРИТИ, що в особі Достойного .Джеффрі Пайятта Україна вже здобула доброго і вірного товариша. Будь ласка, привітайте його за цей непересічний крок та якщо потрібна будь яка допомога в опануванні Української мови МИ ВСІ РАЗОМОМ ДОПОМОЖЕМО. Честь і слава новому Послу США до України! Від усього серця зичу йому наснаги та усіх благ для скріплення дружних стосунків поміж Америкою І Україною.

Comments are closed.