Презентація книжки: Василь СТУС: Поет і Громадянин. Книга спогадів та роздумів.

Василь СТУС: Поет і Громадянин. Книга спогадів та роздумів / Упоряд. В. Овсієнко. – К.: ТОВ «Видавництво „Кліо”», – 2013. – С. 4.

У «Кобзарській світлиці», що в Українському Домі, м. Київ, вул.. Хрещатик, 2, 29 серпня, у четвер, о 17 – 19 год.

Духовний подвиг Василя Стуса не пропав марно. Доказ тому – зростання інтересу до його творчості й особи. До цієї книжки увійшли спогади та роздуми друзів, знайомих і родичів, які вважали своїм обов’язком зберегти правдивий його образ для майбутніх поколінь. Хтось написав чи розповів по свіжому сліду, і ці свідчення найцінніші, інші – з відстані часу, і це виважені оцінки.

Поет і Громадянин – це не дві різні його іпостасі. Це цілісна Особистість не лише національного, а вселюдського масштабу. У цьому переконуєшся, читаючи свідчення й оцінки людей різних національностей і різного світогляду.

Книжка адресована насамперед молодому поколінню українців, яке потребує, щоб попереду йшов хтось бездоганний і відважний. Людина морального абсолюту, яка знає, що «обов’язки сина народу, відповідального за цей народ – єдині обов’язки».

Книжку можна купити за 80 грн. у видавництві «Кліо»: Київ, вул. Грушевського, 4, вхід в академічні інститути, сходами, що ліворуч, ІІ поверх, кімната 217, з 10-ї год., тел. 279-92-14.

 zaproshenna