«Українці, які змінили світ»

Креативна команда «Дня» підготувала унікальний випуск «Маршруту №1» про легендарні досягнення земляків і «…101 причину любити Україну»

 Національне свято – День Незалежності – гарна нагода розставити акценти: особисті, національні, цивілізаційні…

         Нам набагато більше ніж 22 роки. Ми молода відтворена держава, але давня нація. Тільки християнству на наших землях – 1025 років. Це – десятки поколінь, мільйони життів… І за такий відрізок часу Україна дала світу багато імпульсів, що іноді визначали його еволюційну історію. Нам є ким пишатись, а тому назвати цих людей і розповісти їхні історії – те, чого ми прагнули, готуючи дванадцятий номер глянцевого додатку «Дня» «Маршрут №1. Українці, які змінили світ». У цих іменах – наш шанс на успіх. І ті, хто вже був тут, і ті, хто ще прийде чекають, що ми зуміємо ним розумно скористатись.

«ХХІ століття дає Україні шанс, ні у кого не питаючи,  заповнювати своїми культурними здобутками весь той простір, який можливо освоїти. Для цього треба нарощувати український потенціал, щоб оволодіти  багатствами нашої країни і вміти показати їх світові. Саме тому у формулі «українці, які змінили Світ» полягає універсальна задача для кожного з нас – змінити світ навколо себе. А з міріад таких світів складеться новий Шанс!» – наголошує Лариса Івшина у своїй традиційній колонці.

Герої випуску: Юрій Кондратюк, один із розробників ракетної техніки й теорії космічних польотів, автор «траси Кондратюка», якою подорожували на Місяць космічні кораблі «Аполлон». Віра Глушкова, донька розробника першого персонального комп’ютера: про свого геніального батька, досягнення української кібернетики та сучасні виклики інформаційного суспільства. Історія успіху ІТ-компанії – TRData, яка минулого року вперше серед українців стала переможцем конкурсу стартапів Seedcamp.  

Ексклюзивно від Євгена Грицяка, Левка Лук’яненка, Євгена Сверстюка та Богдана Гаврилишина про українців, які на їхню думку змінили світ.

А також старт масштабного проекту інфографіки «Дня» «101 причина любити Україну» від автора «Мандрівної країни» Ярини Михайлишин.

З 23 серпня купуйте «Маршрут №1. Українці, які змінили світ» в кіосках преси або замовляйте на сайті газети «День».  Детальнішу інформацію ви можете дізнатися за тел.: (044) 303-96-23.

M7_13_cover