Чи дочекається капремонту «Садиба Мурашків»?

Малая_Житомирская_14_Киев_2012_0117 вересня 2013р. о 10-00, Хрещатик,36, (10-й поверх) Комісія з питань власності буде вирішувати долю пам’ятника архітектури. Допоможімо членам Комісії прийняти єдино вірне рішення!

Через жадобу забудовників до надприбутків та злочинну байдужість посадовців Київ втрачає останні пам’ятки архітектурно-культурної спадщини.

 «Садиба Мурашків», (вул. Мала Житомирська, 12-14),комплекс споруд у стилі українського модерну, відомий киянам не лише тим, що тут  мешкала родина всесвітньо відомого художника Олександра Мурашка. Сьогодні без перебільшень можна сказати, що будинок уцілів завдяки мужності київського інтелігента Олександра Глухова. Героїзм одинака, що вперто не кориться системній руйнації  київської старовини, гідний уваги і підтримки.

З 2007 року «Садиба Мурашків» була продана як місце під зведення новобудови. Завдяки Олександру Глухову, небайдужим журналістам та сумлінним суддям її вдалося видерти з лап будівельників та перевести його на баланс КМДА. Але святкувати перемогу було зарано. Відтоді, вже упродовж 15 місяців,  пам’ятник архітектури потерпає від дощів та снігопадів. Попереду – нові випробування погодою. Чи вистоїть «Садиба Мурашків» цієї зими? 

Олександр Глухов повідомляє: «Як мені стало відомо, нарешті підготовлено розпорядження КМДА про закріплення будинків 12-14 по вул. Малій Житомирській («Садиба Мурашків») за Управлінням охорони культурної спадщини. Таке розпорядження дозволило б негайно розпочати ремонт-консервацію будинків  і таким чином врятувати від руйнування визначний пам’ятниккультурної спадщини у м. Києві.Для того, щоб це розпорядження підписав О.П. Попов, воно має бути погоджено в Комісії з питань власності Київради (голова Комісії – Дейнега В.П. ). Але існує реальна небезпека, що деякі зацікавлені особи, як це вже було раніше, можуть зірвати таке погодження.

Олександр Глухов просить захисників культурної спадщини і журналістів взяти участь у засіданні Комісії з питань власності 17 вересня 2013р. (о 10-00, Хрещатик,36, 10-й поверх) та допомогти членам Комісії  ухвалити правильне рішення».

Контактна особа: Глухов Олександр Дмитрович, тел.( 067)7348008).