Дамаск визнав, що не має доказів участі українців у сирійському конфлікті

middle_66bfc880046322912e1e7ce6d05931bbПосольство Сирійської Арабської Республіки в Україні в офіційній ноті визнало, що не має підтвердження наявності українських найманців серед бойовиків сирійської опозиції.

Про це у вівторок на брифінгу в Києві заявив директор Департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс, передає кореспондент Укрінформу.

“В отриманій МЗС наприкінці минулого тижня офіційній ноті від Посольства Сирії в Україні також було підтверджено, що Посольство не має офіційної інформації про участь громадян України у військових діях у Сирії”, – зазначив Перебійніс.

За словами дипломата, висловлювання сирійського посла минулого тижня грунтувалися виключно на інформації українських ЗМІ. Саме так сирійське посольство пояснило ситуацію в офіційній ноті до українського МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, посол Сирії в Україні Мохамед Саїд Акіль 4 вересня заявив, що серед терористів з 83 країн світу, які воюють у Сирії на боці опозиції, є і громадяни України. Зовнішньополітичне відомство України того ж дня спростувало цю заяву сирійського посла.

Укрінформ