Повернімо Харкову пам’ятну дошуку Шевельова!

1235405_10202195844036418_861517033_n25 вересня у Харкові було по-варварськи знищено меморіальну дошку професору Шевельову, котрий є одним з найбільш яскравих українських науковців та мислителів ХХ століття.

Ми вимагаємо негайного відновлення меморіальної дошки професору Шевельову!

Мета цієї акції:
1. показати, що громадськість не згодна з таким вандалізмом посеред білого дня і вимагає негайного відновлення меморіальної дошки Шевельова у Харкові!
Зокрема, в рамках акції буде проведено збір підписів за відновлення меморіальної дошки та притягнення винних до відповідальності.

2. привернення уваги до цієї події
Головне, не дати цьому забутися поміж сотень інших неподобств. Меморіальна дошка потрібна не Шевельову, а нам усім передовсім. Спільнота, яка дозволяє плюндрування над пам’ятниками своїх світочів, мало на що здатна. І це наш обов’язок, зробити все можливе, щоб дошку відновили. Тому чим більш велелюдною буде наша акція, тим більші шанси на швидкий результат. Тому потрібен максимальний перепост цієї події.

3. популяризація творчої спадщини Юрія Шевельова (Шереха)
У рамках акції відбудеться читання та поширення уривків творів Шевельoва, публічне обговорення кроків у відповідь, зокрема, створення ініціативної групи для створення цікавого on line ресурсу з працями Шевельова.

Приходьте самі та приводьте друзів у суботу, 28 вересня, о 12.00 до пам’ятника Григорію Сковороді на Контрактовій площі (Київ, метро Контрактова площа).

А якщо не можете прийти, то тоді просто читайте Шевельова, почати можна з цієї статті, наприклад, http://www.day.kiev.ua/uk/article/ukrayinci-chitayte/moskva-marosieyka

Для довідки: подібна історія вже траплялася в Харкові з меморіальною дошкою Йосипа Сліпого, ще одного «фашиста». І цю дошку таки відновили. Тому все в наших руках і чим більш нас буде, тим швидше меморіальна дошка буде відновлена.
Інформація про знищення дошки Шевельову:http://www.istpravda.com.ua/short/2013/09/25/136684/

 

Подія у Фейсбуці – ТУТ