Голодомор хочуть внести у шкільну програму штату Массачусетс в США

1У Бостоні, центрі штату Массачусетс США, 31 жовтня пройдуть слухання щодо можливого внесення теми українського Голодомору 1932—1933 років до навчальної програми з історії вищих шкіл штату.

Як повідомляє медіа-портал української діаспори «VIDIA», Комітет Голодомору закликає українців прийти на засідання в Капітолій штату Массачусетс та підтримати прийняття рішення. «Якщо цей законопроект буде прийнято, Массачусетс стане другим штатом, у якому в американських школах розповідатимуть про Голодомор. З 2005 року такої домовленості досягнуто у Іллінойсі», — пишуть на сайті.

Додамо, американські школярі та студенти є постійними відвідувачами Українського національного музею в Чикаго, де в окремій виставковій залі міститься постійна і найбільша у США документальна виставка про Голодомор в Україні.

Як відомо, цього року відзначають 80-і роковини Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору, створений у 2010 році, вже розпочав підготовку до проведення пам’ятних заходів 23 листопада.

 

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху:

history@cdvr.org.ua

тел.: +380 63 628-68-69

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Щиро вітаю таку пропозицію та плекаю надію, що тема Голодомору 1932-1933 років , який більшовицько комуністичні бандити ШТУЧНО ВЛАШТУВАЛИ в Україні не через неврожай, а з метою знищити українське селянство, а з тим самим зруйнувати основу українського народу ТАКИ БУДЕ ВНЕСЕНИЙ до навчальної програми з історії вищих шкіл штату Массачусетс.

    Дякую й українській громаді штату Массачусетс та усім прихильникам, яки таки знайдуть час у своєму заклопотаному житті та прийдуть до Капітолію штату, щоб підтримати це ВАЖЛИВЕ рішення.

Comments are closed.