Офіціоз: Міліція не застосовувала спецзасобів біля КМДА – ГУМВС в м. Києві

turmaПравоохоронцям довелося відкидати димові шашки, що були кинуті в їхній бік з боку мітингувальників. Станом на 10.30 до будівлі КМДА пройшли депутати. Після того як вони  зайшли до адміністрації, активісти намагалися прорвати ланцюг з  правоохоронців, зриваючи шоломи з працівників міліції.

Співробітники столичної міліції пояснили громадянам, які намагалися прорвати кордон із працівників органів внутрішніх справ, що вони можуть потрапити до приміщення будівлі через вхід до приймальні громадян.

Незважаючи на неодноразові пояснення та зауваження правоохоронців щодо дотримання громадського порядку, учасники акції продовжили штовханину. З натовпу у бік працівників міліції мітингувальники кинули кілька  димових шашок, які працівникам міліції довелася відкидати в сторону.

Біля державної адміністрації зібрались близько 400 активістів. Громадяни продовжують прибувати під стіни Київської міської держадміністрації.

Правоохоронці звертаються до організаторів та учасників заходів з проханням дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів і демонстрацій, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій і не підбурювати мітингувальників до незаконних дій, а, навпаки, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку.

За скоєння протиправних дій винні особи будуть нести передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність.

 

 

ВЗГ ГУМВС України

в м. Києві