Толоконникову етапують до колонії в Красноярському краї

Кореспондент

EFC53C28-9DCA-43C5-BB22-E0355502967B_w268_r1Учасницю панк-групи Pussy Riot Надію Толоконникову переводять в одну з колоній у Красноярському краї, де вона продовжить відбувати покарання.

Про це у вівторок, 12 листопада, повідомив уповноважений з прав людини в Росії Володимир Лукін.
За словами Лукіна, керівництву ФСВП було рекомендовано перевести Толоконникову до виправної колонії в іншому регіоні після перевірок, а також “у зв’язку із ситуацією, що склалася після протестної акції”, “враховуючи її звернення про забезпечення її особистої безпеки”.
“ФСВП Росії ухвалено рішення етапувати Толоконникову в Красноярський край. За повідомленням керівництва ФСВП Росії, таке рішення обумовлене тим, що Толоконникова є уродженкою Красноярського краю, постійно зареєстрована в місті Норильську, і відбування нею покарання в цьому регіоні сприятиме її ресоціалізації”, – йдеться в повідомленні на сайті Лукіна.
23 вересня Надія Толоконникова оголосила голодування на знак протесту проти нестерпних умов утримання в колонії.
Після обіцянки ФСВП перевести її в іншу колонію 1 жовтня вона припинила голодування, але незабаром відновила його на короткий період, оскільки спочатку її повернули у мордовську колонію №14, і лише після повторного втручання родичів, адвокатів і омбудсмена Лукіна Толоконникова була етапована.
Відтоді ніякої достовірної інформації про неї не було.
6 листопада міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що Росія повинна негайно повідомити, де перебуває засуджена учасниця панк-групи Pussy Riot і допустити до неї адвоката.