ЦГС подає скаргу на вчинення прем’єр-міністром України Миколою Азаровим державної зради

Сьогодні, 22 листопада о 14.30 низка громадських активістів і журналістів, має намір подати до Генеральної прокуратури України скаргу на вчинення прем’єр-міністром України Миколою Азаровим державної зради.

На думку активістів, вчорашня скандальна постанова Кабміну, яка де-факто означає розворот державної машини у зворотному від ЄС напрямку, відповідає складу злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального процесуального кодексу України – “Державна зрада”, оскільки, по суті, є “наданням іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України”.

Громадські активісти закликають усіх подавати від своїх організацій або від себе особисто аналогічні або подібні скарги (зразок – у додатку)! Або просто приєднатися до акції та сходити в гості до ГПУ!

Ми розуміємо, що на сьогоднішній день це жест швидше символічний та показовий і що притягнути до відповідальності нашого дорогого Миколу Яновича навряд чи вдасться. Але. Ми переконані в тому, що згодом ця скарга постане зі схронів ГПУ та знайде нарешті адекватну реакцію – тоді, коли українське суспільство справді стане європейським, що означає, передусім, контроль громадян за будь-якими діями влади.

Контакти:
Марія Томак,
067 246 4343,
tomak.maria@gmail.com

Скарга

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

Comments are closed.