24 грудня #Євромайдан #Харків протестував проти безкарності. Когось це розлютило

Кілька сот учасників мирного зібрання Євромайдану в Харкові 24 грудня протестували проти утисків свободи слова та безкарності.

Біля пам’ятника Шевченку волонтер – власниця спаленої у попередню ніч автівки яка перевозила апаратуру для організації акцій – розповіла, як через бандитські дії в неї зник страх. Вона навіть чути не хоче про компенсацію за пошкоджене майно.

Координатор Олег Закапко розповів про плани провести в Харкові Всеукраїнські Збори Євромайданів.

В кінці скороченого мітингу учасники заклеїли собі рота скотчем і запалили свічки у пам’ять про загиблих журналістів та громадян, які намагалися нести людям правду.

Далі харків’яни вирушили ходою до будинку управління УМВС в Харківській області, прочитали і передали міліціонерам свої звернення (дивися текст нижче).

Після невеликого мітингу люди пройшли ходою до міської ради Харкова де вимагали повернути в ефір телеканал АТН, закритий 2 роки тому.

Завершили невеликий мітинг під міськрадою державним гімном України.

Потім люди повернулися до пам’ятника Тарасу, де продовжили спілкування в режимі вільного мікрофону.

А після закінчення мітингу стався замах на вбивство Дмитра Пилипця. І який же з наведених вище виступів так розлютив бандитів?

Наталка Зубар, голова правління ГО ІЦ “Майдан Моніторинг”, журналіст, член НМПУ

——————————
Начальнику ГУМВС України в Харківській області генерал-майору міліції Демченко О.М.
61002 м. Харків, вул. Раднаркомівська, 5

На підставі ст.34 Конституції України, ст.10 Європейської конвенції з прав людини,
Закону України “Про інформацію”, Закону України “Про доступ до публічної інформації”,
Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”,
Закону України “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”.

Шановний пане генерале!

Ми висловлюємо Вам та вашим підлеглим, що здійснюють охорону заходів Харківського Євромайдану, нашу щиру повагу та вдячність.

Однак, як Вам відомо, проти Харківського Євромайдану протягом останніх трьох тижнів було скоєно 4 (чотири) злочини:
5 грудня з орендованого харківським ЄвроМайданом мікроавтобуса було викрадено електрогенератор вартістю 13,5 тисяч гривень,
13 грудня цей самий мікроавтобус, вартістю $9600 було спалено,
20 грудня був атакований Штаб Харківського Євромайдану, були розбили вікна та обмальований провокативними написами, які явно мають відношення до змісту нашої діяльності фасад будівлі Штабу (та прилеглих будівель).
24 грудня було розбито скло та підпаллено легкову машину, яка перевозила координаторів та техніку для харківського Євромайдану.

Отже, спостерігаємо зростання кількості злочинів проти Харківського Євромайдану та частоти їхнього скоєння. На наше переконання, це є наслідком неефективної роботи Ваших підлеглих, яка стимулює непокараних злочинців до більш зухвалої поведінки.

В зв’язку з наведеним вище звертаємось до Вас з наступним:
1. УМВС України в Харківській області інтенсифікувати розслідування кримінальних 4х кримінальних справ проти майна, наданого для проведення мирних заходів в Харкові та якомога швидше знайти злочинців.
2. УМВС України в Харківській області раз на тиждень публічно інформувати про хід розслідування 4х кримінальних справ проти майна, наданого для проведення мирних заходів в Харкові.
3. УМВС України в Харківській області негайно поінформувати громадян про розслідування численних повідомлень в ЗМІ, форумах та соціальних мережах про пошкодження кабелів провайдерів кабельних сервісів інтернет та телебачення в під’їздах багатоквартирних будинках.
З повагою та за дорученням Харківського Євромайдану
громадяни України:

Дмитро Юрійович Пилипець
Наталія Володимирівна Зубар

24 грудня 2013 р.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair