Колегія МВС шукає цапа-відбувайла. Ймовірно ним буде Валерій Коряк. Офіційно – від МВС

Колегія МВС обговорила ситуацію навколо подій у столиці

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко підкреслив, що потрібно зробити все для того, аби ситуація, подібна до тої, що була на Майдані, не повторилася. Він також запевнив українське суспільство в тому, що активні дії не входили в плани Міністерства внутрішніх справ України. Причини подій на Майдані незалежності наразі з’ясовує робоча група, створена у відомстві.

Під час засідання колегії Міністерства внутрішніх справ Віталій Захарченко від імені колегії МВС та від себе особисто приніс вибачення за події, що сталися в ніч на 30 листопада на столичному Майдані незалежності. Він також поставив перед членами колегії відомства ряд питань щодо цих подій, зокрема – з приводу правомірності дій працівників міліції, а також необхідності якнайскорішого з’ясування всіх обставин інциденту.

Крім того, Віталій Захарченко запевнив українське суспільство в тому, що активні дії не входили в плани Міністерства внутрішніх справ України, адже у період з 21 по 30 листопада стосовно учасників мирного зібрання на Майдані незалежності не було складено жодного адміністративного протоколу.

За словами Віталія Захарченка, ситуація навколо масових заходів у столиці та в державі була розглянута на засіданні Громадської та Експертної рад при МВС. Всі члени цих дорадчих органів одностайно висловилися проти застосування сили до учасників масових акцій.

Це була і моя позиція як Міністра внутрішніх справ, – підкреслив Віталій Захарченко.

Начальник ГУМВС України в м. Києві Валерій Коряк поінформував учасників колегії про хронологію подій, що передувала протистоянню між громадянами та працівниками спецпідрозділу «Беркут».

За словами Міністра внутрішніх справ, наразі у відомстві створена потужна робоча група, що займатиметься розслідуванням цього інциденту. До її складу включені фахівці Департаменту кадрового забезпечення, Інспекції з особового складу, Департаменту внутрішньої безпеки, Головного слідчого управління тощо. Члени групи мають з’ясувати, чому після прийняття рішення про неможливість застосування сили стосовно учасників акції ці події все ж мали місце.

Віталій Захарченко звернувся до громадян із закликом бути пильними та толерантними, не піддаватися на провокації. У той же час Міністр внутрішніх справ наголосив, що в тому разі, якщо лунатимуть заклики до порушень правопорядку, міліція буде на них реагувати.

Глава МВС закликав людей надавати до органів внутрішніх справ всю наявну в них інформацію стосовно подій у столиці. Після вивчення цієї інформації робочою групою відповідні матеріали будуть направлені до Генеральної прокуратури, а також до слідчих підрозділів МВС.

Міністр внутрішніх справ дав доручення провести перевірку за фактом сутички між правоохоронцями та учасниками акції на Майдані незалежності. Про попередні результати перевірки главу МВС мають поінформувати до вечора понеділка.

Крім того, на час проведення службового розслідування Віталій Захарченко відсторонив Валерія Коряка від виконання обов’язків начальника столичної міліції. У цей час обов’язки керівника ГУМВС України в м. Києві виконуватиме Валерій Мазан, начальник міліції Київщини.

УЗГ МВС України

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.

1 Comment

  1. Є у Мене сумнів мужі! От одні по 20 років добиваються сраведливості кладуть свої і своїх рідних дітей кості,
    і раптом революція… Усі в Європу… і раптом знову виринає усе це зекомусорське рябориле
    бидло Тимойшенко, Порошенко, друзі мусорозека зісученого і інша наволоч… Знову крадуть Нашу революцію..
    Ці бандерлоги бля та інша зекомусорська сволота що співпрацює із Янучарою…

    Коли назріла справжня революція це бидло знову Нас спродує то заходу то сходу. Зупіністься і повбивайте мусорозеків..

    Допоки Ми не повистірлюємо і неповбиваємо цих підарасів бабло яких аж не в Україні ніяк….

    Одне слово знову бидло типу Тимошенко – Януковича керує Нами..

Comments are closed.