СКУ стурбований останніми повідомленнями про можливі загрози #Євромайдан’у та надмірний тиск на громадян України

Світовий Конґрес Українців (СКУ) стурбований останніми новинами з України, які попереджають про спробу нового нападу на мирних демонстрантів Євромайдану в Києві. Це може бути у формі провокацій, спрямованих на те, щоб створити в Києві масові безпорядки та справити враження розколу між Сходом і Заходом.

Окрім цього, до СКУ надходять повідомлення від осіб, які заявляють, що їм загрожує звільнення з роботи, якщо вони відмовляться їхати на ці вихідні до Києва для участі в акціях на підтримку чинних владних структур України.

“СКУ закликає владні структури України не допустити жодних нападів на Євромайдан у Києві, негайно припинити всякий тиск на громадян України щодо участі в будь-яких акціях проти їхньої волі та поважати основоположне право на свободу слова,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

follow us on Facebook | forward to a friend
Copyright © *|2013|* *|Ukrainian World Congress|*, All rights reserved.

Media Contact: Irene Mycak

Ukrainian World Congress

145 Evans Ave., Suite 207
Toronto, ON
M8Z 5X8 Canada

Tel. (416) 323-3020
Fax (416) 323-3250
e-mail: congress@look.ca

website: www.ukrainianworldcongress.org

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair