Заява Громадської Ради Майдану

Ми, представники громадських організацій та об’єднань учасників Євромайдану, 17 грудня 2013 року створили Громадську Раду Майдану. Ми об’єдналися довкола вимог учасників протесту в Україні для координації дій щодо вирішення соціально-політичної кризи.

Нами було затверджено і поширено Маніфест Громадської Ради Майдану (додається до Заяви), в якому відображено консолідовану позицію громадськості та заявлено про принципи нашого об’єднання і шляхи подолання існуючої кризи в Україні. Маніфест вже підписано 25 громадськими організаціями та об’єднаннями учасників Євромайдану. Маніфест є відкритим для підписання всіма громадськими організаціями та ініціативами, а також громадянами України, які поділяють його положення. З 22 грудня стартує кампанія по збору підписів під Маніфестом по всій Україні.

Сьогодні Громадською Радою Майдану сформовано критерії, за якими будуть прозоро визначені учасники переговорної групи людей, які вестимуть переговори з усіма зацікавленими сторонами. Такими критеріями є:

1.     Досвід ведення переговорів на високому рівні.

2.     Непричетність до політичних партій та олігархічних груп.

3.     Незаплямована репутація.

4.     Особисте підписання Маніфесту Громадської Ради Майдану.

5.     Готовність взяти відповідальність.

6.     Наявність особистого внеску в справу Євромайдану.

Така група переговірників буде створена найближчим часом з людей, які готові послужити всьому громадянському суспільству України.

Звертаємося до всіх громадських організацій та об’єднань громадян з пропозицією долучитися до Маніфесту Громадської Ради Майдану і спільно вступити у переговорний процес з владою та опозицією щодо захисту здобутків Євромайдану і розбудови в Україні громадянського суспільства.

 

Просимо зголошуватися на електронну адресу: media.grm@gmail.com

та за телефоном: +38 066 754 67 83

 

Громадська Рада Майдану

м. Київ

21.12.2013 року