Заява Посольства США в Україні стосовно нещодавніх нападів на журналістів та активістів

25 грудня 2013 р.

Посольство США з жахом сприйняло новини про побиття журналістки Тетяни Чорновол. Ми засуджуємо цей напад і закликаємо до його негайного розслідування, яке, на відміну від розслідування попередніх подібних інцидентів, мусить привести винних до повної відповідальності згідно із законодавством України. Ми висловлюємо заклопотаність у зв’язку з дуже схожими подіями протягом останніх кількох тижнів, спрямованими проти фізичних осіб, їхнього майна і політичної діяльності, очевидно, з метою залякування чи покарання тих, хто пов’язаний із протестами на Євромайдані.

Це неприйнятні порушення громадянських свобод, яким не має бути місця в сучасному демократичному суспільстві. Ми закликаємо уряд України запобігти будь-яким подальшим подібним інцидентам, провести чесні і прозорі розслідування всіх нападів, які вже відбулися, забезпечуючи реальні результати, що приведуть до відповідальності не лише виконавців, але й особливо тих, хто ці жорстокі розправи замовив.

Джерело

3 Comments

  1. Нехай свої заяви в дупі тримають,я вимагаю конкретні дії проти конкретних осіб,а не заяви,танці,чи молитви або прокльони!
    Америка сильна діями а не заявами!

  2. Ой ти Боооже
    Якби не ваші беззубі заяви то цего і не було б
    Нам треба звикнути що всі наші трабли ми повинні вирішувати самі
    Дякуємо що хвилюєтесь…
    Ідіть в дупу

Comments are closed.