Новорічне дійство на Полтавському євромайдані

Полтавські прихильники євроінтеграції, як і було анонсовано, зустріли Новий рік своєрідно: не вдома перед телевізором і салатом олів’є, а на звичному місці біля облдержадміністрації, де протягом місяця відбувалися акції протесту полтавського Євромайдану.

unnamed (1)

З 11ої вечора до 2ої ночі тривали новорічні урочистості, влаштовані зусиллями Полтавської обласної координаційної ради Всеукраїнського громадського об’єднання «Майдан»  та обласного комітету національного спротиву. На майдані звели імпровізовану сцену, забезпечили потужне світло і звук. Активісти прикрасили ялинку не лише традиційними прикрасами, але вбрали її різноманітними креативними гаслами із побажаннями Януковичу якомога швидше піти у відставку.

unnamed (2)

 

З роллю ведучого дійства чудово впорався відомий радіожурналіст  Володимир Голубничий. Концертну програму відкрив лідер гурту «Пан Коцький» Олександр Коба. А ще новорічні пісні виконували лауреатки всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів Ольга Івахно та Лариса Борисенко. Також у  запису звучали новорічні хіти українських гуртів «Мандри», «ТІК» та ін., під які люди танцювали і водили хороводи.

unnamed (3)

 

Опівночі всі присутні зустріли Новий рік виконанням державного гімну та відкоркували безалкогольне шампанське. З новорічними вітаннями виступили представники обласної громадської ради «Майдану»: автор ідеї і менеджер проекту, голова ГО «Сила громади» Андрій Баранов, голова Полтавської обласної організації партії «За Україну!»  Олег Пустовгар, представник руху «Ми – європейці!» Ігор Кіянчук, автор слів відомої пісні «Вітя, чао! » Ірина Земляна, голова обласного відділу «Союзу Українок» Оксана Калинич, представник «Студентської свободи» Юліан Матвійчук.

unnamed (4)

 

Всі вітання зводилися до одного: бажали, щоб у 2014-й став роком, коли в Україні розпочнуться справжні масштабні зміни задля перетворення в європейську державу. Олег Пустовгар і Юліан Матвійчук також побажали, щоб Україна у 2014му утвердилася як національна держава і привітали з днем народження Степана Бандери, який патріоти відзначають 1 січня.

unnamed

Присутні довгенько чекали на Діда Мороза, який з’явився близько 1ої ночі (його роль виконав відомий в Україні спортивний журналіст Олександр Тингаєв). Він влаштував конкурси на краще виконання українських пісень та українських танців. Йому допомагала Снігуронька (співачка Олена Соловей).

1501581_709562322422408_948160000_o

Громада Свято-Миколаївського храму УПЦ Київського Патріархату пригощала всіх бутербродами та смачним капусняком. Близько 2-ої ночі пролунав святковий феєрверк.

2 Comments

  1. маю трьох знайомих у Полтаві. Одна аж отрутою плюється: “Для Полтави всі ваші майдани однакові -оранжеві, всі плюються, переключають тб з новин на фільми і концерти!”. Інша просто засуджує майдан. Третя індиферентна, хоча в розмові робила вигляд, що хоче знати правду. Розумію, що на ціле місто – різні люди є. Дуже хвилююся, полтавчани, які у вас настрої домінують?

Comments are closed.