Show must go on!

В перший день Нового року народ збудили дві події: рекордне виконання Гімну України на Майдані та смолоскипна хода ВО «Свобода». Якщо перша подія однозначно віднесена до позитивних заходів, то щодо другої думки суспільства розділились…

В попередньому пості я навів відео грандіозного виконання Гімну України.  Тут пропоную його «розширений» варіант.

Що цікаво… За одну-дві години до Нового року Майдан був напівповний  або напівпорожній (як кому подобається). Основний народ почав надходити за півгодини  до Нового року і так заповнив площу, що ніде яблуку було впасти. Так само були заповнені бугри біля Жовтневого палацу (звідки знімалось відео), чого раніше не спостерігалось. Дуже жаль, що було погано видно «Зоряний вертеп», але відчувалась жвава реакція Майдану на події, що відбувались на сцені.

Після зустрічі Нового року, виконання Гімну та салюту значна частина людей пішла. Тобто кияни прийшли на Майдан спеціально, щоби зустріти Новий рік і заспівати Гімн. І це – добра ознака суспільної солідарності!

Щодо смолоскипної ходи (маршу) «Свободи» було багато застережень. І націоналісти їх частково врахували. Хода пішла незвичним маршрутом – через Михайлівську площу по Володимирській вулиці, бульвару Шевченка, через Бесарабку на Хрещатик. Марш закінчився мітингом біля Київради. Тобто виходу в центр Майдану Незалежності не було.

По ходу маршу було багато шумових ефектів, вибухів, диму, скандувань. На жаль, глядачів на вулицях Києва було малувато. Може, злякались? Органічно не вистачало Ілліча… В минулі часи він так збуджував народ, а тепер Бесарабку пройшли мляво. Спроба підпалу “Прем’єр Паласу” не компенсувала втрати ідола. І смолоскипи вже згасли.

Як на мене, при всій зовнішній ефектності перших акцій Нового року, в них було малувато креативу.  Будемо надіятись на продовження шоу «Євромайдан» і нових знахідок його організаторів. Народ полюбляє «зрєліща»…

dog`n`bag_sm