Заклик до молитви за створений Богом світ в рамках Тижня молитов за єдність християн

ArticleImages«Чи ж Христос розділився?» (див. 1 Кор 1, 1-17) – під таким гаслом 18-25 січня пройде Тиждень молитов за єдність християн, який щорічно відзначається під егідою Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн.

Безумовно, що розділення християн є великим скандалом перед лицем Бога і необхідно шукати всіх можливих шляхів для відновлення втраченої єдності Тіла Христового – Церкви. Вже традиційно, одним із таких шляхів вважається співпраця християн для збереження нашого спільного дому, яким є створений Богом світ.

Також однією з провідних тем цьогорічного Тижня молитов за єдність християн є питання відповідальності за створіння в контексті покликання всіх християн до святості (див. 1 Кор 1, 1-3). Це покликання означає – відкрити своє нутро для дії Божої благодаті і ставати Новою людиною у Христі через молитовне та сакраментальне життя, а рівно ж і через служіння ближнім, що включає відповідальне ставлення до всього, створеного у Христі, світу – природи.

Підготовані організаторами Тижня молитов за єдність християн молитви-прохання відповідають восьми «Цілям розвитку тисячоліття», формулюванням яких Міжнародна спільнота намагається дати відповідь на ключові виклики сучасності та майбутнього, одним з яких є глобальна екологічна криза з катастрофічними наслідками для всього людства.

У відповідності до рекомендацій Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн, Бюро УГКЦ з питань екології просить душпастирів Християнських Церков України долучати до богослужінь під час Тижня молитов за єдність християн 18-25 січня молитовні прохання, подані у додатку.

д-р Володимир Шеремета,

керівник Бюро УГКЦ з питань екології

 

Додаток