Невідкладно відреагувати на факти інформаційної диверсійної діяльності на Півдні України

Голові Одеської обласної адміністрації
Палиці І.П.

Начальнику УМВС України в Одеській області
Катеринчуку І.П.

Керівнику УСБУ в Одеській області
Курошу С.П.

 

Звернення

Зважаючи на складну ситуацію в Україні, неоголошену війну, яку веде проти нас сусідня держава вважаємо за необхідне звернути Вашу увагу на ситуацію що склалася в інформаційному полі Одеси. Слід зазначити, що окрім військового втручання, терористичних акцій, які застосовує путінський режим, проти України ведеться також жорстка та цинічна інформаційна війна, яка розпалює в суспільстві ворожнечу, агресію та нетерпимість, підживлює сепаратиські настрої та підриває обороноздатність держави. І в цьому сприяють агресору представники так званої «п’ятої колони», використовуючи для цього потужне інформаційне поле.
Досить тривалий час деякі одеські інтернет-ресурси розпалювалюють в нашому регіоні міжнаціональну, міжрелігійну ворожнечу, ксенофобію, закликають до територіального поділу України, пропагують деструктивну, людиноненависницьку ідею так званного «Русского міра».

Інтернет-газета «Таймер» належить одіозному політику, лідеру партії «Родина» Ігорю Маркову. Головним редактором цього сайту є Юрій Ткачов. ( член нацистської російської організації «Дозор» ) .Сайт просякнутий антиукраїнськими, шовіністичними настроями. Інформація подається однобоко та заангажовано. З самого початку діяльність цього порталу була спрямована на підрив української державності, територіальної цілісності, конституційного ладу України. На даний час свою інформаційну політику видання продовжує в тому ж дусі.

«Odessit.ua» – сайт належить Геннадію Труханову. Головний редактор Віталій Атанасов. Цей інтернет-ресурс мало чим відрізняється від «Таймера» своїм ідеологічним спрямуванням , українофобською та антисемітською риторикою «Тоpor.od.ua» – Належить народному депутату Антону Кіссе , головний редактор Артем Бузіла, який позиціонує себе, як політичний оглядач, журналіст. На сайті тривалий час пропагуються ідеї так званного «Русского мира» та щільної інтеграції з путінською Росією, приєднання України до «Таможенного союзу». Під час Майдану беззастережно підтримував силові дії проти демонстрантів, оправдовував дії «Беркуту». В останніх матеріалах підтримує донецько-луганських сепаратистів, вимальовує перспективи поширення сепаратизму на інші області України.

http://buzila-politic.livejournal.com/ – особистий журнал Бузіли. Автор підтримує активістів Куликового поля, співчуває сепаратистам Східної України, окреслює можливість та необхідність приєднання Одеси до сепаратистів Донецька та Луганська. Водночас підкреслює чужородність українців Галичини.

Вважаємо за необхідне звернути Вашу увагу також на інтернет-ресурс «Інформаційний центр», на якому розміщується інформація подібного змісту. Головним редактором видання є Євген Анохін. Редакція розташована в приміщенні Спілки журналістів України за адресою пр. Шевченка, 11. За нашою інформацією фінансування цього інтернет-ресурсу відбувається через церковні кола Одеси підпорядковані московському патріархату.

Закликаємо Вас невідкладно відреагувати на факти інформаційної диверсійної діяльності на Півдні України, та вжити рішучих заходів проти осіб причетних до вчинення протиправних дій.

30.05.14р.

Джерело

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

1 Comment

Comments are closed.