Акція у Дніпропетровську на підтримку Ізраїлю в боротьбі проти тероризму “Stop Terror in the World” (27.07.14)

Останні події в Україні, кульмінацією яких стала загибель пасажирів та екіпажу Боїнга 777, підбитого російськими бойовиками в Донбасі, довели всьому світу, що Україна має зараз справу зовсім не з громадянською війною, як намагалася подати це російська пропаганда, а з терористичною загрозою. Тяжкі втрати ізраїльської армії, понесені через загострення конфлікту в секторі Гази, стали трагічною паралеллю, однією з багатьох, які існують зараз між Україною та Ізраїлем.

Українці дедалі частіше відчувають, як багато спільного маємо ми з народом Ізраїлю. Нашим країнам доводиться брати участь у війні, в якій лише одна сторона грає за правилами. В якій ворог прикривається цивільним населенням, а потім спекулює смертями мирних мешканців у пропаганді. Україна проходить зараз шлях побудови боєздатної армії з нуля, безпосередньо в процесі військового конфлікту, — шлях, який раніше вже пройшов Ізраїль.

Коли в наш дім прийшла біда, коли українці ризикували та жертвували своїми життями на Майдані, відстоюючи своє право на справедливість, народ Ізраїлю не залишився осторонь. Численні акції підтримки проходили в ізраїльських містах. Зворушливі відео з українською символікою на ізраїльських вулицях, з гімном України, перекладеним на іврит, зігрівали і підтримували нас у важкі дні. В ізраїльських лікарнях лікувалися і продовжують лікуватися жертви кривавого протистояння з режимом Януковича.

Саме тому дніпропетровці відчули потребу в складний для Ізраїлю час продемонструвати свою небайдужість. У мережі Фейсбук народилася ініціатива провести мітинг, в ході якого зібрати наші побажання та слова підтримки на великому україно-ізраїльському прапорі, який згодом передати Ізраїлю. Підключилася до акції і єврейська громада, щиро втішена такій ініціативі дніпропетровців.

Акцію планується провести у неділю, 27 липня, о 18:00 на Фестивальному причалі. Запрошуємо приходити всіх бажаючих, в національному одязі, з українською, ізраїльською або вашою національною символікою, з креативними плакатами проти тероризму.
Запитання за телефоном: 067 561 57 98, Вікторія Наріжна («Сестринська сотня»).

Сторінка події