Харків’яни закликають приєднуватися до громадського руху «Майдан за НАТО» (фото, відео)

Ми, громадські організації України, звертаємося до колег-однодумців з пропозицією створити громадський рух «Майдан за НАТО», метою якого є швидке впровадження безпекових стандартів НАТО в Україні та пришвидшення вступу України до НАТО.

Наше бачення першочергових завдань руху ми викладаємо в відкритих листах до урядів країн-членів НАТО, які ми надсилаємо урядам дружніх країн – Великої Британії, Канади, Литви, Польщі та США, також в штаб-квартиру НАТО.

Ми пропонуємо провести перший форум громадського руху «Майдан за НАТО» в Харкові 20 вересня 2014 року, організацію беремо на себе.

19 серпня 2014 року, Харків

Підписалися:
ГО Інформаційний центр «Майдан Моніторинг», голова правління Наталія Зубар
ГР “IT-Sector”, В.І. Думенко
ГО «Громадська Варта Харків», Валентин Вікторович Бистриченко
Громадське формування з охорони громадського порядку та державного кордону “САМООБОРОНА”, Геннадій Лагута
“Самооборона Майдан-Харків”, Олександр Шевченко
ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Т.І. Бортнік
ХОГО «Харківська Музична Ліга», Василь Рябко
Фонд Місцевої Демократії, голова фонду Ольга Мірошник
ГО «Автомайдан Харків», Ганна Чуркіна
ГО «Добра Воля», А.С. Костецький
ГО «Альтернатива», А.М. Фисун
Петров Сергій Дмитрович, громадський активіст
Мілена Валеріївна Ковальська
Ігор Меркурійович Соломадін, учитель, освітній консультант проекту School Champion
Центр прав людини “Древо життя”, Алла Євдокімова
ВГО “Громадська ліга Україна-НАТО”, Наталія Свідерська

1 вересня 2014 до цієї ініціативи приєдналися також громадські організації Тернопілля

ГО “Файне місто” (В.Томчишин та В.Дембіцький)
ТМГО “Товариство дружби Тернопіль-Тирасполь) (І.Марчук)
БМГО “Рідне місто” (В.Якимів)
ТМО “Нівроку” (О.Домбровський)
ГО “Молодіжний центр розвитку “МІСТ” (Х.Біла, М.Гевко)
ТМГО ” Адаптаційний чоловічий центр” (В.Ханас)
УРС ТНЕУ (І.Білик), координатор допомоги добровольчому батальону ОУН М. Жирівський
ГО УНСО (Ю.Симчишин)
голова громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС України І.Крочак.

——–
Для зразку лист до уряду Великох Британії, решта – аналогічні
——–

Громадськість Сходу України, у особі новоствореного руху «Майдан за НАТО», що має на меті всіляку підтримку найшвидшої інтеграції України до світової колективної системи безпеки, звертається до Вас з проханням про допомогу.

Українське суспільство, що й досі перебуває у стані пост-радянської трансформації, наразі зіткнулося з викликами й небезпеками, які потенційно зачіпатимуть життя кожної людини: масові заворушення, техногенні та гуманітарні катастрофи, а головне – терористична загроза.

В нашій країні фактично відсутні безпекові стандарти життя, навіть і як на мирний час: це й стан медичної допомоги як такої, й рівень інформування населення щодо елементарних заходів порятунку життя у разі небезпеки: стихійні лиха, техногенні катастрофи, аварії, пожежі, кримінальні загрози тощо. Як правильно поводитися при виникненні загрози життю, як надати першу медичну допомогу, звідки викликати допомогу?..

Радянська система безпеки, най і була украй архаїчною як технологічно, так і в сенсі дотримання прав людини, але все ж забезпечувала певний рівень захисту. Наразі вона фактично є зруйнованою, так само, як і система інформування та навчання.

Теперішні погрози змушують негайно вибудувати нову систему безпеки, безпеки життя й здоров’я людини у сучасному світі.

Наразі стандарти в цій царині найвищі у країнах євроатлантичної спільноти. Ми мусимо шукати допомоги, консультативної, організаційної – і йдеться не лише (ба навіть не головним чином) про військову безпеку – а саме про безпеку повсякденного життя кожної людини.
Ось лише деякі з питань, актуальних для нашого суспільства:
• Як мають бути побудована робота рятувальних служб?
• Як мають забезпечувати безпеку громадян правоохоронні/силові органи?
• Як має працювати сучасна система термінової медичної допомоги, організаційно й на рівні матеріально-технічного забезпечення?
• Як мають бути розподілені обов’язки між державою та місцевими громадами?
• Що мають знати пересічні громадяни для убезпечення свого життя й життя тих, хто поряд?
• Яким чином має бути здійснене інформування й навчання громадськості?
• Як має бути реформована інституціональна освіта, які додаткові просвітні заходи мають бути запроваджені?

Досвід фахівців з країн-членів НАТО – особливо з тих країн, які вибудовали досконалі системи безпеки життя, а також з тих країн, які щойно проходили шлях трансформації системи безпеки життя в країнах,— може стати неоціненно корисним для України. Йдеться про прямий порятунок життів у майбутньому – при чому у близькому майбутньому.

Країни НАТО є беззаперечними лідерами у у процесі формування системи безпеки життя, мають  найвищі стандарти тієї безпеки. Тому ми звертаємося до Вас з проханням про максимальну можливу допомогу, насамперед консультаційну, з окресленого вище кола питань.

IMG_20140819_171619

10492304_10152281464753148_7066900087294129035_n

2 Comments

  1. Для НАТО мы не готовы ни морально,ни технически,ни экономически. И самое главное-вступив в НАТО Граждане теряют независимость в прямом смысле,т.к. становятся зависимыми от существующей власти,которая опирается на поддержку самого НАТО. Другими словами, НАТО будет поддерживать нужный режим власти. О своём мнении народу надо забыть.

  2. Экономика Украины не тянет для вступления в НАТО. Морально готовы. Если бы Украина была членом НАТО, то Россия не посмела бы развязать подлую войну с Украиной. Не погибали бы сегодня наши ребята, лучшие, патриоты. Не появились бы российская военная техника на наших дорогах, не уничтожались бы наши города российскими наемниками, а сегодня и действующей армией России. В странах, входящих в НАТО, демократия, права человека защищены, коллективная безопасность, работают законы, социальные программы. Например: Америка.

Comments are closed.