Зачистка Майдану

Дві цитати:  “ЛЮДИ! Там до сих пор не высохшие лужи крови! Не топчите ее!” (Юлія Чумак). “…мне хочется целовать эту черную землю…” (Анастасія Савицька)

Як я і відчував (і, напевно, не тільки я), незважаючи на попередні запевнення, влада вирішила не обмежитись наведенням порядку на Майдані та відкриттям транспортних магістралей, а його зачистити.  Що майже повністю відбулося сьогодні, 10 серпня 2014 року.

05

На Майдані зібралось може з тисячу осіб, які розділились на тих, що зачищають, і незадоволених цим. Виникали сварки, але без особливих ексцесів. 060807Деякі громадяни, більшість яких представляли особи похилого віку, за звичкою намагались провести Віче.  Але після виступу сивого козака – діда Тараса  сцену розібрали.

По вул. Інститутській роботи не велись, хоча повсюди на поребриках сиділи хлопці з характерною зовнішністю комунальних робітників (а ви що подумали?). Напевно, зачистка Інститутської почнеться вночі…

Схоже, сучасна київська влада вже майже наблизилась до ідеалу впорядкування Майдану, який ще можна знайти в Google.

10

Тоді їй (владі) вже ніхто не заважатиме розчистити вулиці міста від кіосків та прилавків, побудувати автостоянки та велодоріжки, знести будинки-монстри в історичній частині, відремонтувати Андріївський узвіз та почистити від сміття Київські гори, з яких “пішла Земля Руська”… Багато ще чого зробить київська влада, коли їй не заважатиме Майдан.

От тільки на брехні нічого не збудуєш, крім ще більшої брехні!