01.10.14 у Львові демонструється фільм “Зона АТО. Емоції війни”.

Шановні Львів’яни і гості міста!

1 жовтня 2014 року продовжується показ документально- історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Пліч-о-пліч”, ГО “Громадська варта” та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються щосереди із 15-00 до 16-00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13

1 жовтня 2014 року демонструється фільм “Зона АТО. Емоції війни” (2010)
Жанр: документальний
Країна: Україна
Тривалість: 00:19:18
Телеканал / кіностудія: Телеканал новин “24”
Режисер: Христина Стець

Сюжет:
10268551_837640342942340_4357783278670763656_nЖурналіст та ведуча телеканалу новин “24” Христина Стець разом із волонтерами відвідала Донецьку область. Цього разу журналіст показала справжні емоції війни.
На вулиці холодно, дощ, вітер. Волонтери готують допомогу, яку передадуть хлоцям у зону АТО для того, щоби вони зігрілися – це термобілизна, взуття, теплі светри.
Такі автомобілі ми купуємо за кордоном. Ми їх перефарбовуємо й в такому стані з допомогою передаємо вже туди, — розповів волонтер “Армія SOS” Олександр Фощан.
Волонтер “Армія SOS” Дмитро розповів, що вони хочуть передати не пусту машину, а машину, яка привезе все й залишиться у бійців. Серед допомоги є навіть планшети, на яких встановлена програма для артилерійського вогню та карти зони АТО.
Цими планшетами можуть користуватися як розвідники, які корегують вогонь, так і самі артилеристи. Також ми збираємо пакети “Целоксу” в різних його варіаціях, джгути, інструмент для чищення зброї, протигрибкові препарати, зарядні пристрої для планшетів, термобілизну, дощовики, форму, берци, та все, що потрібно для передової, — розповів Дмитро.
Також для українських бійців підготували обереги та велику кількість листів. Підготували й теплі светри, й осіннє та зимове взуття, термобілизну волонтери перевіряють на собі – кажуть, що гріє добре.
Я дуже вдячний, в першу чергу, таким людям, як ви. Сьогодні спілкувався із командуванням, ви зреагували скоріше, — розповів командир батальйону Іван.
В бронижилети волонтери кладуть молитовники, діти передають малюнки для моральної підтримки бійців.
Один із бійців батальйону носить в бронижилеті з собою дитячі малюнки – каже, що ті служать захистом та надією, що все буде добре.
Те, що говорят тут, це взагалі не виконується. Ніби домовились про перемир’я, а нас бомблять кожого дня. Ось тут найгарячіша точка – донецький аеродром, який намагаються захопити. До того, як приїхав “гумконвой”, було легше, ніби менше обстрілювали. А коли прийшов з Росії “гумконвой” , нас почали в два рази більше “дубасити”, — розповів старший на блокпосту №7 Владислав Коваленко.
Він вдячний тим людям, яким небайдуже перебування бійців в зоні АТО, які підтримують і морально, і матеріально. Розповідає, що дитячі малюнки і листи, які їм привозять волонтери, зігрівають душі солдат і хочеться дуже відповісти цим дітям та дорослим, але немає зворотної адреси.
Зараз ми маємо можливість тим дітям передати свій прапор, на якому стоять автографи всіх бійців, — сказав Владислав Коваленко.
Відповідальний за оборону Карлівського укріпрайону Віктор Трофименко розповів, що дуже хочеться додому, коли вже все скінчиться перемогою України, і хочеться миру.
Джерело: Телеканал новин “24”

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.
Адміністрація

Контакт: “Зарваницька ініціатива”, Юрко Антоняк 0503706632, jurkoant@gmail.com

Подія на Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/841625285861616/